Hasznos újítás érkezésére számíthatnak az Apple Térkép (Apple Maps) felhasználói, aminek köszönhetőn az alkalmazás hamarosan a helyi időjárási körülményeket is képes lesz szem előtt tartani. 

Bár az Apple Térkép egyelőre nem vetekedhet a Google Térképpel, az almás vállalat fokozatos fejlesztésekkel igyekszik még pontosabbá és hasznosabbá varázsolni saját térképszolgáltatását. Most újabb hasznos funkcióval bővül az Apple alkalmazása, ami figyelembe véve a szélsőséges időjárási körülményeket sajnos még inkább aktuális lehet a jövőre nézve.

A cupertinóiak új fejlesztését egy szivárogtató lengette be, aki a Redditen osztotta meg az új információt. A felhasználó elmondása alapján az újítás nemcsak arra lesz hasznos, hogy megtudjuk, hány fok van éppen, de arra is, hol várható villámárvíz az esőzések következtében, tehát érdemes-e az adott területre elindulni autóval. Természetesen a kirándulók is profitálhatnak a fejlesztésből, hiszen a funkció segíthet eldönteni, lehet-e az adott térségben hosszabb programmal tervezni.

apple térkép időjárási
Az időjárási körülményeket is képes lesz figyelembe venni az Apple Térkép. Fotó: Reddit/ChrisSDreiling

Bár az újítás szinte biztosan az ősszel megjelenő iOS 15-ben fog debütálni, arról egyelőre nem tudni, hogy mely országokban lesz majd elérhető. Maga a funkció egyébként rendkívül hasznos és praktikus, így mi nagyon bízunk benne, hogy minél több régióban használható lesz majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!