A Google úgy döntött, egyetlen sugar daddy app sem maradhat az Android-piactér kínálatában, mivel azok lényegében prostitúcióra épülnek. 

Bár elsőre igen meglepőn hangozhat, a Google Play-en számtalan olyan app található, amellyel a felhasználók sugar daddyt (vagy sugar mommyt) találhatnak maguknak. A sugar kapcsolatok jelensége egyébként egy régóta létező dolog, és lényegében annyit takar, hogy egy jó egzisztenciával rendelkező, általában középkorú vagy idősebb személy olyan partnert keres magának, aki az anyagi biztonságért cserébe mindenben a rendelkezésére áll, legyen szó szabadidős tevékenységről vagy épp szexuális együttlétről. A modern korban a sugar kapcsolatok kiépítését számtalan alkalmazás segíti, többek között a Google alkalmazásáruházában, a Play áruházban is találni ilyen appokat, amelyek egyébként rendkívül kapósak, gyakran milliós letöltési számot produkálnak.

Népszerűség ide vagy oda, a keresőóriás most úgy döntött, új szexuális tartalmakra vonatkozó irányelvet vezet be, melynek érelmében tiltott lesz az anyagi támogatás fejében nyújtott intim szolgáltatásokra épülő alkalmazások jelenléte a Google Play-en – írja a BBC. A keresőóriás új szabálya szeptember 1-jén lép érvénybe, tehát e dátumtól kezdve az ilyen típusú kapcsolatokra épülő appok tiltva lesznek az alkalmazásboltban.

Érdekesség, hogy az Apple már korábban kitiltotta az App Store-ból a sugar daddy appokat, ugyanakkor luxustárskeresők álcája alatt továbbra is találni hasonló kapcsolatok keresésére irányuló appokat az almás cég online, alkalmazásokat árúsító boltjában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!