Starkvind
Fotó: Geeky Gadgets

A lámpának, polcnak és képkeretnek álcázott hangszóró után megérkezett az Ikea okosotthon kínálatának következő darabja, a Starkvind nevű asztalba épített okos légtisztító. 

Úgy két évvel ezelőtt az Ikea úgy döntött, rálép az okosotthon felé vezető hosszú és rögös útra, melynek eredményeképpen már számos intelligens termék került ki a svéd bútortervezők kezei közül. A Starkvind márkanevű légtisztító is ennek a sorozatnak a tagja, amely asztalnak álcázva szűri ki a levegőben szálló különböző méretű részecskéket, vagy akár a kellemetlen szagokat.

Az okos légtisztító két formációban érkezik majd, a szabadonálló verzió mellett egy olyan asztalba építhető modell is várható, amely teljes egészében belesimul majd a lakás berendezései közé. A formabontó megoldás lényegében remek alternatívát kínál az óriási méretű légtisztító berendezésekre, amelyeket bosszantó módon legtöbbször kerülgetni kell a lakásban.

Starkvind
Hármas szűrőrendszerrel érkezik az Ikea újokos légtisztítója Fotó: SlashGear

Arról egyelőre nincs információ, hogy az októberben piacra kerülő Starkvind mennyibe kerül majd itthon, ám annyi bizonyos, hogy a légtisztítók a tengerentúlon kiviteltől függően 129 dollárba és 189 dollárba fognak kerülni.

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy az Ikea dizájnos légtisztítóval rukkol elő: a megfizethető árkategóriát képviselő FÖRNUFTIG nevű modell még 2020-ban került a boltok polcaira Kínában, Magyarországra pedig idén márciusban érkezett meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!