Több felvétel is készült arról, ahogy a különös meteor zöld fénycsóvája kísérteties fénybe burkolja az eget Törökország felett. 

Látványos égi jelenségnek lehetettek szemtanúi a törökországi Izmir városában élők július utolsó napján, szombaton: egy meteor a légtérbe érve hatalmas robbanás kíséretében zöldes fénnyel festette be a város feletti eget, a detonáció hangját állítólag az egész környéken hallani lehetett. Az összeesküvés-elméletek kedvelői persze egyből összedugták a fejüket, és az észszerű magyarázatok helyett olyan fantasztikus elméleteket kezdtek el gyártani, mint például a közelgő apokalipszis vagy a földönkívüliek – írja a brit Daily Star.

Ilyenről persze szó sincs, a Törökországban felbukkant zöld meteor ugyanis teljesen tudományos alapokon nyugszik. Hasan Ali Dal, az Égei Egyetem Obszervatóriumának asztrofizikusa a Twitteren hűtötte le a kedélyeket, elmagyarázva: a meteorok bizonyos esetekben közel tudnak kerülni a légkör alsó szakaszaihoz, ilyenkor nagy és látványos fénnyel égnek el.

Apropó meteor: hamarosan mi is szemtanúi lehetünk egy látványos égi jelenségnek, augusztus 12. és 13. éjjelén tetőzik ugyanis a Perseidák meteorraj. A hullócsillagok este 10 órától érkeznek az észak-keleti égbolt irányából, ezidőtájt leginkább hosszú, vékony, de többszínű csíkokat láthatunk majd az égre feltekintve, majd ahogy haladunk előre az éjszakában úgy lesznek egyre egyszínűbbek, vastagabbak, ugyanakkor fényesebbek is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!