Az Apple törölte az iPhone-ra szánt szoftverek online áruházából azt a randi appot, ahol az oltatlan emberek kereshettek párt maguknak. 

Az Unjected közösségi alkalmazás lényege, hogy olyan embereknek segít párt találni, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást, és a jövőben sem tervezik. Az Unjected alapító, két Hawaii származású édesanya szerint az Apple-nek ez azonban már nem fér bele: „túl soknak találtak bennünket, amiért kiálltunk az autonómia és a szabad akarat mellett – nyilatkozott az egyik alapító egy videóposztban az Instagramon.

Az Apple szóvivője szerint az app megsértette a covid tartalmakra vonatkozó irányelveket, ezért döntöttek úgy, hogy törlik az alkalmazást. A vállalat már egy korábbi alkalommal is kiutasította az appot, ám a frissítések után végül mégis visszaállította – olvasható a Business Insider oldalán. A korábbi eset után az alkalmazás alapítói arra kérték a felhasználókat, hogy hanyagolják az olyan oltásellenes kifejezéseket, mint például a mikrochip, ám ezzel szintén sikerült megsérteniük az áruház szabályzatát, mivel tudatosan igyekeztek becsapni az ellenőrző algoritmust.

Bár az app ezúttal is eltávolításra került, és a 25 ezer követővel rendelkező Insta-oldalukat is törölték, az alapítók szerint az Apple ezzel csupán annyit ér el, hogy olyan megoldásokban fognak gondolkodni, amelyek függetlenek az Apple és a Google felületeitől.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!