Ilyen amikor meghekkelnek egy államot: A belarusz kiberpartizánok feltörték a belügyminisztériumot, és nagyon durva infókat szereztek

Kínzós videók, személyes adatok, feljelentések, ügynökök adatai jutottak a hekkerek birtokába, akik megkezdték a szivárogtatást.

Tadeusz Giczan belorusz újságíró a Twitteren számolt be arról, hogy a magát Belarusz Kiberpartizánoknak nevező csoport állítólag végrehajtott egy gigantikus online támadást az ország belügyminisztériuma ellen.


belarusz hack
Forrás: Tadeusz Giczan Twitter

Állítása szerint megszerezték az ÖSSZES állampolgár személyes adatát, beleértve a útleveleket, személyi azonosítókat, fotókat, lakcímeket, és olyan érzékeny információkat, mint például, hogy ki dolgozott a KGB-nek, azaz a helyi titkosszolgálatnak. Tehát, ha ez igaz, akkor a birtokukba került egy komplett ügynöklista. És ez még csak a kezdet. Megszerezték az elmúlt 10 év ÖSSZES rendőrségre beérkezett, és eltárolt hívását, amelyek tartalmazzák például, ahogy egyesek feljelentik a szomszédaikat, mert azok kirakták az ország régi, fehér-piros-fehér zászlaját, ami a jelenlegi ellenállás egyik jelképének számít.

belarusz
Forrás: Tadeusz Giczan Twitter

Állítólag a birtokukba jutottak olyan hívások, amelyekben politikusok vagy rendvédelmi vezetők a kommandósokat embervadászatra utasítják. Emellett Tadeusz Giczan állítása szerint a hekkerek megszereztek számos olyan videót, fotót, amelyen a rendőrség vagy büntetésvégrehajtás munkatársai embereket kínoznak, vallatnak. Nem mellékesen pedig hozzájutottak irgalmatlan mennyiségű egyéb videóhoz, amelyet testkamerákkal, biztonsági kamerákkal vagy drónokkal készítettek.

Amennyiben mindez igaz, akkor az egy új korszak előszele lehet mindenféle szempontból, mert olyat eddig még nem nagyon láttunk, hogy egy állami vezetés belső ellenzéke hajtson végre ilyen kaliberű digitális támadást.

Forrás: Twitter 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?