Magyar ötlet segítheti egy új olimpiai sportág fellendülését

Nemcsak a mászótermek üzemeltetői, de a sportolók előtt is új lehetőségeket nyit a Clift Climbing IoT Platform. 

A falmászás most először szerepelt a hivatalos olimpiai programban, ami népszerűségének növekedését és a kapcsolódó infrastruktúra bővülését eredményezheti Magyarországon is. A magyar kötődésű Clift Climbing rendszer az adatok elemzésével képes optimalizálni a mászóterem működését, segíti a kezdő sportolók elindulását és támogatja a haladó mászók teljesítményének javítását. Az Antenna Hungária az AHa!Brainstore Startup Program keretében együttműködést alakított ki a megoldást kifejlesztő startuppal.


A szolgáltatás alapját a mászófal műfogásokat kiegészítő szenzorok képzik, vagyis a platform már működő mászótermek kiegészítőjeként telepíthető. A szenzoroknak köszönhetően a rendszer monitorozza, rögzíti és tárolja a falak, és a mászások adatait, valamint pontos képet ad a terem kihasználtságáról, az egyes mászó utak népszerűségéről, a mászók egyéni teljesítményéről és fejlődéséről.

Az ingyenesen letölthető Clift Climber iOS és Android alkalmazásokon keresztül a felhőben tárolt és kiértékelt adatok bárhol, bármikor elérhetők.

Clift Climbing IoT Platform

A regisztrál felhasználók könnyen választhatnak maguknak utat és játékot a falon elhelyezett konzol segítségével, az utak megjelenítését pedig a fogások csavarján elhelyezett led segíti, a beépített szenzorok pedig azonnali visszajelzést adnak a fogás helyességéről.

Clift Climbing IoT Platform

Az Antenna Hungária 2020-ban bonyolította le sikeresen az AHa!Brainstore Startup Program 3.0 kampányt, melynek eredményeként a több mint 100 jelentkező közül 5 startup – köztük a Clift Climbing – került kiválasztásra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?