Hamarosan nemcsak a videók lejátszási csúszkáján, hanem a keresések találati oldalán is látható lesz, ha a videót fejezetekre osztotta a készítője. 

A YouTube tavaly tavasszal vezette be Video Chapters, azaz Fejezetek nevű funkcióját, amellyel a tartalomgyártók időbélyegek segítségével fel tudják tagolni a felvételeiket. A fejlesztésnek köszönhetően a nézők könnyen és egyszerűen ugorhatnak a videóban arra a részre, ami érdekli őket.

A Google úgy döntött, átdolgozza kicsit a keresést, hogy még könnyebb legyen a navigáció az oldalon. Hamarosan már a találatoknál is láthatjuk majd az egyes fejezetet, így még gyorsabban érhetünk a videónak arra a pontjára, amit meg szeretnénk nézni.

youtube fejezetek
Fotó: YouTube

Az újítás a találatként megjelenő videó alatt, egy legördülő menüvel érhető majd el, ahol láthatjuk, hogy hány részből áll a videó, mi ezeknek az alcíme, és pontosan mikortól kezdődnek.

Azt nem tudni, hogy a YouTube mikor fogja élesíteni a szolgáltatást, azt viszont igen, hogy még tesztelik Indiában és Indonéziában, és a felhasználó vélemények alapján fogják korrigálni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!