Újabb részekkel bővült a Telenor TudatosNet videósorozata, amely olyan témák kapcsán nyújt információt és gyakorlati tanácsokat, mint az online zaklatás, a feltört közösségimédia-profil, vagy az álhírek. 

Álhírek, online zaklatás, hamis profil mögé bújt csaló – csak néhány azok közül a veszélyek közül, amik az internetezőkre leselkednek az online térben. Az elmúlt másfél év a járványhelyzet miatt rengeteg kihívást hozott az oktatásban, és amellett, hogy a távoktatás a gyerekek digitális készségeire kétségkívül pozitív hatást gyakorolt, jelentősen megnövekedett az online térben töltött idő – azaz olyan tevékenységeket (például szabadidős beszélgetések, közös játékok) is a neten végeztek a gyerekek, amit addig személyesen tettek. Ez viszont biztonsági szempontból komoly aggodalmakat okozhat a szülőknek.

Egy, a hazai körülményekhez hasonló helyzetet átélt Nagy-Britanniában végzett, frissen publikált kutatás szerint a szigetországban élő szülőknek a járványhelyzet alatt több gondot okozott ellenőrizniük gyermekük képernyő előtt töltött idejét, és a korábbinál szinte minden tekintetben jobban aggódtak a gyerekek online tevékenysége miatt. A szülők több mint fele leginkább attól tartott, hogy gyermeke olyan tartalmat lát, ami arra készteti, hogy kárt tegyen magában (54%), de ugyanennyien nyugtalankodtak amiatt is, hogy gyermekük online zaklatás áldozata lehet. Emellett hasonló arányban fejezték ki aggodalmukat aziránt is, hogy gyermekük túl sok időt tölt a neten (53%), valamint hogy személyes adatokat ad meg illetékteleneknek (50%).

A Telenor tavaly TudatosNet néven videósorozatot indított, amely információt és gyakorlati tanácsokat kínál a tudatos internethasználathoz, érintve többek között az online zaklatás, a feltört közösségimédia-profil, vagy az álhírek témakörét.

A www.telenor.hu/hipersuli-ajanlat oldalon elérhető sorozat most újabb 13 epizóddal bővült.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!