Kevesebb lesz a politika a Facebookon

A Facebook új döntése alapján már nemcsak Amerikában, de Európa több országában is kevesebb lesz a politikai tartalom. 

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója még januárban jelentette be, hogy korlátozásokat vezetnek be a közéleti tartalmakra vonatkozóan, azaz azokat a Facebook-posztokat és megosztásokat, amik a politikával foglalkoznak, kevesebb felhasználóhoz juttatják el. Az Axios értesülése szerint mivel sokan pozitívnak értékelték az ötletet, a vállalat most úgy döntött, hogy még több országra kiterjesztik a megosztó tartalmak szabályozását.


A rendszert eddig csak néhány nagyobb országban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Indonéziában használták, ám a lap értesülései szerint a továbbiakban Costa Ricán, Spanyolországban, Svédországban és Írországban is bevezetik a közeljövőben.

A Facebook korábban különösen engedékeny volt a politikai tartalmakkal szemben, a hazugságokat tartalmazó posztokat is szó nélkül engedte terjedni, ám mivel az elmúlt évek folyamán rengetegen nehezményezték a közösségi oldal ezen hozzáállását, végül úgy döntöttek, hogy újragondolják a politikai tartalmakra vonatkozó szabályozást, és korlátozzák az ilyen bejegyzések széleskörű terjesztését.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?