Hivatalos: Megvan a Windows 11 megjelenési dátuma

A Microsoft tegnap egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy pontosan mikor válik hivatalosan is elérhetővé a Windows következő, 11-es verziója. 

A Microsoft júniusban mutatta be a Windows 10 utódját, amely alapjaiban gondolja újra a rendszer jól ismert felhasználói felületét: új animációkat, tálcát, átdolgozott Start menüt, felújított Microsoft Store alkalmazást, widgeteket és még sok egyebet hoz magával, egészen új felhasználói élményt kínálva. Az illetékesek most a megjelenési dátumról is lerántották a leplet, kiderült ugyanis, hogy az új operációs rendszer már október 5-én érkezik a Windows 10-et futtató eszközökre, mint ingyenes frissítés, igaz nem mindenkinél lesz rögtön elérhető, ugyanis fokozatosan kerül majd bevezetésre.


A cég elmondta, hogy bár nagyon stílusos lenne, ha november 11-én lenne a nagy esemény, már nem akarnak addig várni a dologgal, ezért döntöttek az említett dátum mellett.

Ahhoz, hogy a telepítés sikeres legyen, a fogadó gép meg kell feleljen a hardveres követelményeknek: 64-bites, kettő vagy több maggal felszerelt 1GHz-es processzor, 4GB RAM, 64GB tárhely, és TPM 1.2 chip szükséges hozzá.

A váltás persze nem kötelező, és sietni sem szükséges vele, a redmondi vállalat ugyanis 2025 őszéig még biztosan frissíteni és támogatni fogja a Windows 10-et.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?