20 ezer forintot ér a régi telefon a Telenornál

Most igazán megéri visszavinni a megunt telefont, hiszen a Telenor legújabb akciójában ezek a készülékek 20 ezer forint kedvezményt érhetnek, és ami talán még fontosabb: környezetvédelmi szempontból is jó helyre kerülnek a már nem használt telefonok.

Sok hazai háztartásban a megunt, régi mobilok nem kerülnek egyből újrahasznosításra, hanem megőrzik őket, és csak akkor válnak meg tőlük, amikor már teljesen használhatatlanok lettek, vagy elvesztették az értéküket.


Ha nektek is akad otthon olyan készülék, amelyet már nem használsz, akkor most érdemes lesz előkeresni, hiszen a Telenornál darabonként 20 ezer forintot érnek. Október 6-ig bármilyen, beolvasható IMEI számmal rendelkező készülékért cserébe 20 ezer forintos kedvezmény jár, új készülék Hiper-tarifával, vagy – a vállalkozók esetében – Telenor MyBusiness Classic L, XL vagy XXL tarifával való vásárlásakor, két év hűségidő vállalása esetén. Az október 6-ig a Telenor üzleteiben leadott készülékek után járó, kedvezményre jogosító promóciós kód október 20-ig váltható be; készülékvásárlásonként egy kód érvényesíthető – írta közleményében a vállalat.

Ami pedig ennél is fontosabb, hogy az akciótól függetlenül a régi készülékek bármikor leadhatók a Telenor üzleteiben, ahol gondoskodnak azok megfelelő tárolásáról, illetve biztonságos újrahasznosításáról, kezeléséről.
Azért fontos elvinni a már nem használt, illetve javíthatatlan telefonokat, mert ezeket más elektronikai eszközhöz hasonlóan tilos a háztartási szemétbe dobni. A készülékek ugyanis egyrészt veszélyes anyagokat – pl. ólom, higany, égésgátlók, stb. – tartalmaznak, amelyek a szeméttelepekre kerülve a csapadék hatására a talajvízbe szivároghatnak, ha pedig hulladékégetőkben végzik, mérgező levegőszennyező anyagok keletkeznek.

A telefonok másrészt értékes nyersanyagforrásnak számítanak: egymillió mobilból 15 tonna réz, egyharmad tonna ezüst és 34 kilogramm arany is kinyerhető. Kiemelten fontos tehát a működésképtelen készülékek elkülönített gyűjtése; ráadásul, ha az akkumulátor sérült, akkor már veszélyes hulladéknak számít, amely mindenképpen speciális kezelést igényel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?