Az AI gyakran 18+ tartalomként azonosítja a sivatagi tájról készült képeket, ami komoly problémát okozhat a felhasználóknak. Cserébe viszont az IGAZI szexképeket átengedi.

A brit rendőrség bejelentette, hogy régóta foglalkozik azzal, hogy a mesterséges intelligenciát használja fel a szexuális tartalmú képek kiszűrésére, amivel az a céljuk, hogy a prostitúciót és a pedofil bűncselekményeket hatékonyabban göngyölíthessék fel. A terv gyönyörűen hangzik, de van egy kis buktatója: mégpedig pont az AI, ami jelen esetben inkább mesterséges unintelligenciaként működik.

Mesterséges intelligencia sex

A rendőrség digitális és elektronikai osztályának vezetője Mark Stokes ugyanis elismerte, hogy hiába tanítgatják évek óta a pokoli szerkezetet, még mind a mai napig tökéletlenül működik. Tipikus hibaként említette, hogy állandóan pornóképként azonosítja a sivatagi tájról készült képeket. Ezt követően pedig téves riasztással szórakoztatja a humán erőforrást. Azt is elárulta, hogy cserébe viszont sok VALÓDI szexképet átenged.

Ez egyébként nem csak a brit rendőrségnél okoz problémát, hiszen a nagy socia média platformok is ilyen problémákkal küzdenek. Csomó példa van arra, hogy valakit letilt a Facebook mert kirak egy gyertyáról vagy fura gyümölcsről lőtt fotót, más pedig gond nélkül mutogathatja a csúnyáját kéretlenül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!