A svéd bútorgyártó, az IKEA meglepő ötlettel rukkolt elő: a vállalat olyan vezeték nélküli töltőt hoz forgalomba, amely tökéletesen elrejthető a bútorlapok aljába. 

Nem most kezdődött, hogy az IKEA a bútorok és bútorkiegészítők mellett különleges elektronikai termékekkel is megörvedezteti a vásárlókat. A vállalat 2015 óra foglalkozik Qi technológiát támogató tokokkal, lámpákkal és asztalokkal, azaz olyan termékekkel, amelyekre elég csak ráhelyezni a készüléket ahhoz, hogy a töltés megkezdődjön.

A vállalat most új, formabontó megoldással rukkolt elő: a Sjömärke nevű vezeték nélküli töltőt rá kell erősíteni egy polc vagy egy asztal aljára, a hozzá tartozó diszkrét jelölést az asztal tetejére kell ragasztani, majd ráhelyezni a tölteni kívánt mobiltelefont vagy épp tabletet. Az IKEA elmondása szerint a bútorlap legalább 8 mm, legfeljebb 22 mm kell legyen ahhoz, hogy ez a megoldás működőképes legyen.

A töltő egyébként 5 Wattos teljesítményre képes, kétméteres kábel jár hozzá, és beépített biztonsági funkcióval rendelkezik, amely képes folyamatosan nyomon követni a telep hőmérsékletét.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Sjömärke vezeték nélküli töltő, mikor érkezik a magyarországi Ikea-áruházakba, de az USA-ban már megindult az értékesítés, és ott 39,9 dolláros áron, tehát nagyjából 12 ezer forint körül kapható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!