Brit kutatók: Ekkor és így találkozunk majd a földönkívüliekkel

Az Oxfordi Egyetem kutatói matematikailag megalapozott érvekkel támasztották alá, mikor fogunk találkozni a földönkívüliekkel. 

Az idegenek létezése már évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget, ám jelen tudásunk szerint egyelőre nem találkoztunk nemhogy intelligens civilizációval, de lényegében semmilyen más élőlénnyel sem más idegen bolygókon. A tudósok persze váltig állítják, hogy hiba volna azt hinni, hogy csak a Földön alakult ki értelmes létforma, ám ha ez így van, felmerül a kérdés, hogy vajon mikor lépnek velünk kapcsolatba.


Erre a kérdésre keresték a választ az emberiség jövőjét kutató oxfordi Future of Humanity Institute (FHI) munkatársai nemrégiben publikált tanulmányukban, ám a számítások igen zavarbaejtő eredményt hoztak: a kutatás szerint legalább 200 millió évet kell még várnunk arra, hogy az emberiség akár egyetlen értelmes létformával is találkozzon a világűrben, de az sem kizárt, hogy 2 milliárd év múlva kerül majd erre sor.

Talán még ennél is elkeserítőbb, hogy nem mi, hanem az idegenek kezdeményezik majd a találkozót, és sajnos nem jó szándékból veszik fel velünk a kapcsolatot, hanem azért, hogy hódító hadjáratuk során a többi civilizációhoz hasonlóan az emberiség is az uralmuk alá kerüljön.

Hogy az eredménnyel vitatkozni tudjunk, az sajnos kívül esik a kompetenciánkon, a tudósok mindenesetre külön hangsúlyozzák, hogy ma már nem csak spekuláció, hogy a végtelen világegyetemben a Földön kívül is van élet, a kérdés csupán az, hogy vajon fel akarják-e venni velünk a kapcsolatot, és ha igen, mégis mikor.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?