Lássuk mire kell figyelni, milyen kompromisszumot kell kötni, és ajánlunk néhány konkrét modellt is, aminek értékelhető a képe és a hangja. Olcsó tv vásárlás tanácsadó!

Különböző okokból kifolyólag 2021-re brutál módon megdrágultak az elektronikai cuccok, és így a televíziók is. Emiatt 100 000 forint sajna kévés pénznek számít, de nyilván egy csomóan annak akik ennél többet nem akarnak vagy tudnak kiköhögni egy tévére. Nekik próbálunk segíteni azzal, hogy ennyi pénzért mi lehet a legjobb választás. Összeszedtük a szóba jöhető termékeket, lehetőségeket, márkákat, és végén 1-2-5 konkrét modellt is ajánlunk! Az olcsó tv vásárlás nagy kihívás, de próbálunk segíteni.

olcsó tv vásárlás

LED TV/LCD TV

Az összes ilyen kategóriájú tv LED háttérvilágítású LCD tévé. Ezeket nevezik a marketingesek “LED TV-nek, csak valahol ezt nem írják rá már a dobozra.

Méret

Ekkora összegért maximum 43 hüvelykes, azaz 109 centiméteres képátlójú készüléket lehet vásárolni, de ilyenből kevés van, sokkal több a 40 és pláne 32 inches modell. Mi a TechWorldnél azon a véleményen vagyunk, hogy az élmény szempontjából az egyik legfontosabb szempont a képméret. Tehát ha választani kéne egy nagyobb, de nem HDR támogatású vagy egy kisebb de HDR kompatibilis modell közül, akkor gondolkodás nélkül az első opcióra szavaznánk.

olcsó tv vásárlás

Felbontás

Már jó pár Full HD (1920 x 1080 képpont) felbontású készülék is akad ebben az árkategóriában, de még a HD Ready (1366 x 768) is tartja magát. Ez utóbbi kisebb részletességet produkál, és emiatt tény, hogy rosszabb valamivel a képi világ. Viszont az is tény, hogy ez utóbbiak jellemzően olcsóbbak. Ha pedig valaki akar okostévét, normális hangot, elfogadható képminőséget, és nincs túl sok pénze, akkor bizony lehet, hogy egy HD Ready modellt kell választania.

Képminőség

A képminőséget egyébként nem csupán a felbontás határozza meg, hanem a színpontosság, színgazdagság, betekintési szög és a mozgásmegjelenítés. Csupa olyan faktor, amelyről akkor lehet meggyőződni, ha az ember megnézi működés közben is a készüléket. Tehát előfordulhat, hogy két egymás mellé pakolt tv képe teljesen más lesz, még akkor is, ha mind a kettőbe 8 bites, Full HD felbontású LCD panel került.

olcsó tv vásárlás

Tök sok függ attól, hogy milyen típusú, gyártású, évjáratú stb. kijelző, illetve, hogy a mérnökök mit állítottak be rajtuk, de ezzel kapcsolatban sehol se fog az átlag vásárló konkrét infókat kapni. Szóval, ha valakit érdekel, hogy milyen is a kinézett tv képminősége, az menjen és nézze meg élőben a képi világot. Egyébként simán lehet, hogy ronda csalódás lesz a sztori vége.

Okostévé

Ennyi zsetonért már lehet olyan tévét kapni, amiben van okostévé, azaz amin keresztül elérhetőek a különféle online tartalmak. Például a Netflix, a HBO Go, a YouTube stb. E téren a legjobb a Samsung tévékbe épített Tizen, az LG-féle webOS. Az Android TV alkalmazáskínálata megfelelő ugyan (tehát az említett appok megtalálhatóak, amit például a Hisense Vidaa rendszeréről nem mondhatunk el), azonban néha fagy, belassul és beakad, ami kegyetlenül idegesítő tud lenni.

Hangrendszer

A legjobb esetben is 2 darab 10 wattos hangszóró kerülhet egy ilyen televízióba. Teljesen felesleges hangprojektoros, beépített mélysugárzós modellekre vadászni. Nem lesznek.

Dizájn

Aki azt hiszi, hogy ennyi pénzért valami überdizájnos villantós tévét fog kapni, az csalódni fog. Ezen a szinten az egyen formavilág uralkodik, gyakorlatilag az összes modell, gyártótól függetlenül tök ugyanúgy néz ki. Azért persze akad egy-két kivétel, de igazán nagy csodára ennyi pénzért felesleges számítani.

Márkák – Olcsó tv vásárlás

Csak az első vagy másodvonalbeli márkában érdemes gondolkodni. Azaz: LG, Samsung, Philips, Sharp, Sony, Panasonic, TCL, Metz vagy Hisense jöhet szóba tv vásárlás során, legalábbis ha, valakinek fontos az értékelhető képminőség. A többi brand mind kuka!

olcsó tv vásárlás

A Horizon, GoGen, Skymaster, Engel, Gaba, Vortex, Strong stb. mind gyakorlatilag teljesen hasonló tévé más matricával. Mindegyikbe ugyanazokat a régi, elavult, alacsony felbontású, rossz betekintési szöget kínáló paneleket építik, amelyeknél színek csúnyák, az emberek olyan rákvörösek, mintha megfőzték volna őket, vagy olyan zöldessárgák, mintha zombik lennének. A mozgásmegjelenítés jellemzően botrányos, az akadozás, szaggatás gyakran jelentkezik például.

Sajnos ugyanezt lehet elmondani azokról a becsapós modellekről, amelyeknél a márkanév ismert, és ez arra utal, hogy az adott tévé egy komoly, nagy múltú tartozik. Csakhogy ezeknél a trükk az, hogy a tévés névhasználati jogot eladták valami cégnek, hogy használja azt az egyébként nem túl jó televízióinál. Aki JVC, Navon, Orion, Hyundai, Blaupunkt vagy Hitachi tévét vesz, az számoljon azzal, hogy, legalábbis Magyarországon, márkásnak tűnő gagyit fog kapni. Ebben az alacsony kategóriában ugyanez igaz az olyan márkákra is, mint a Thomson, a Sencor vagy a Toshiba, akiknek vannak a drágább modellek között normális termékeik is. De itt ezek is felejtősek.

Ideális tv 100 000 forintból

Tehát az ideális televízió maximum 100 000 forintért egy olyan darab, amelyik 40 hüvelykes, a felbontása Full HD, a képminősége szuper, az okostévé rendszer kifogástalan, jól szól, és ha lehet minél olcsóbb. Na, hát ilyet nyilván nem fogunk találni, valamekkora kompromisszumot mindenképp kötni kell. De hát senki sem mondta, hogy az olcsó tv vásárlás egy könnyű kaland! Jöjjön most néhány konkrét modell, amelyet láttunk élőben, kipróbáltunk, és jó szívvel tudjuk ajánlani. A cikkben az árukeresős linkeket adjuk meg, mert ott egyből lehet látni, hogy hol lehet megvenni.

Samsung T5300 (Samsung UE32T5302CKXXH)

Ez az egyik abszolút favoritunk! Remek a képe, király az okos tévé rendszer, jó a vezérlés, teljesen jól szól. 32 hüvelykes, Full HD kijelzővel bír, és egy szuper kis belépő kategóriás tv. A kontrasztja kiemelkedően jó, viszont a betekintési szöge nem annyira. Az ára nagyjából 94 000 forint.

Itt lehet megvenni

samsung olcsó tv

LG 32LM6370PLA

Erről a tv-ről nagyjából azt tudjuk elmondani, mint a fenti Samsung tévéről, azzal a különbséggel, hogy ez kontrasztban nem erős, ám a betekintési szöge jobb. Tehát ha többen ülik körbe a készüléket, akkor jobb lehet. Az ára szintén olyan 95-97 000 forint körül mozog.

Itt lehet megvenni

lg olcsó tv

Sharp 32BI2EA

Ez a Full HD Sharp tv képminőség tekintetében picit elmarad a fenti két modelltől, viszont azoknál egy tizessel kevesebbe kerül. Ugyanis már 84K forintért megvehető, és nem hiányzik belőle az Android TV-sem, azaz ipari mennyiségű netes app közvetlen elérése biztosított. Kb. ez az egyik legolcsóbb, még normális képű, de okostévé rendszerrel megtámogatott, elfogadható méretű (32″) tv a piacon. Igaz, hogy csak HD Ready a felbontása, de ez indokolja a kedvezőbb árat. Ráadásul egész jól szól az integrált Harman Kardon hangrendszernek köszönhetően.

Itt lehet megvenni

sharp tv

TCL 40S615

Íme egy 40 hüvelykes LED LCD tv, amely pont 100 000 forintért már beszerezhet. A kép minősége szerintünk egy picit elmarad a Samsung és az LG modellétől is, de nem gigantikus a lemaradás. Szó sincs arról, hogy elsírja magát, aki ránéz. Van benne Android TV okostévé rendszer, ami olyan amilyen, de a Netflix, az Amazon Prime, az HBO Go és a YouTube sem hiányzik belőle.

Itt lehet megvenni

philips tv

Philips 43PFS5505/12

Na, itt egy tv, ami nem a tudásával fog elvarázsolni, hiszen smart rendszer nincs benne, szóval a netes tartalmakat el lehet felejteni. Viszont cserébe egy 43 hüvelykes, Full HD VA LED LCD panel van benne. A kontrasztja egész jó, a színpontossága elfogadható, a betekintési szög nem az igazi, viszont a mozgásmegjelenítés egész jó. A hangrendszere közepes, azaz a megszólalás kicsit steril, viszont már 98 000 forintért beszerezhető.

Itt lehet megvenni

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!