Samsung hűtő hűtőgép

Az elmúlt időszakban világosan megfigyelhető trend, hogy néhány hűtőgépgyártó cég olyan technológiák fejlesztésébe fogott, amelyek (egyik) fő célja, hogy a hűtőgép pénzt takarítson meg gazdáinak. Ezen mozgalom, vagy irányzat egyik pionírja a Samsung, hiszen a dél-koreai cég a már több olyan megoldással előrukkolt termékeiben, amelyek e célt szolgálják. Azt jártuk körbe közelebbről, hogy mik is ezek az eljárások, hogy működnek, és miért lehetnek hasznosak.

Inverteres kompresszor

A döntéshozók úgy gondolták, hogy az egyik legfontosabb dolog a hűtőgép lelke, azaz a kompresszor, amelynek áttervezésével jelentős mennyiségű pénzt lehet megtakarítani. Ennek érdekében igen komoly energiákat koncentráltak az ilyen irányú kutatás-fejlesztésre, aminek eredményeként megszületett a digitális inverteres kompresszor legújabb generációja, amely már az idei hűtőkbe, például a zászlóshajónak számító Bespoke modellekbe is bekerült.

samsung bespoke hűtőszekrény hűtőgép
Samsung Bespoke hűtőszekrény

Ez a hagyományos kompresszorokkal ellentétben a hűtési igénynek megfelelően automatikusan beállítja a sebességét, csökkentve a kopást és a sérüléseket. Ennek egyik előnye a kisebb energiafogyasztás, amely elérheti az akár 50 százalékos megtakarítást is. Ezzel pedig értelemszerűen csökkenthető a villanyszámla, ami jó hatással van a pénztárcánk gazdagságára. A másik előny pedig a tartósságban jelentkezik, ami a konkrétumok nyelvén azt jelenti, hogy 21 éves élettartamos hivatalos tanúsítvánnyal bír, és 10 év garancia jár hozzá. Ez pedig a gyakorlatban is azt jelenti, hogy sokáig nem kell új masinát vásárolni feltétlenül.

Nagyobb tér ugyanakkora helyen

Az egyedi SpaceMax technológia segítségével a hűtőszekrény falai sokkal vékonyabbak lehetnek a hatékonyabb szigetelésének köszönhetően. Így nagyobb belső térfogatot lehet elérni a külső méretek növelése vagy az energiahatékonyság romlása nélkül. Ez pedig azt jelenti, hogy több étel fér egy ilyen hűtőbe, mint egy ugyanilyen alapterületű hagyományos termékbe. Ezzel tehát egyrészt helyet spórolhatunk, másrészt ritkábban kell boltba, áruházba járni, amivel pénz takarítható meg.

Samsung hűtő hűtőgép

Itt kell megemlíteni a 90 fokos ajtónyitás nevű megoldást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó derékszögben nyissa ki az ajtót anélkül, hogy az megakadna a falban. Így megfelelő helyre tehető úgy, hogy felfekszik, gyakorlatilag hézagmentesen a falra, és mégsem kell a kényelem terén kompromisszumot kötni. Lehet, hogy ez apróságnak tűnik, de amikor egy új lakásnál simán lehet 1-2 millió forint is egy négyzetméter alapterület ára, akkor igazából minden egyes négyzetcentiméter megspórolt hely igen sokat ér!

Körkörös hűtés

Egy átlagos magyar fogyasztó évente közel 33 kilogramm élelmiszert, és ezzel együtt pénzt dob a kukába, mert az megromlott. A megfelelő tárolással viszont mindez megelőzhető lenne, éppen ezért nagyon fontos, hogy egy hűtőszekrény megfelelően végezze a dolgát, azaz minél tovább frissen, vagy legalábbis ehető állapotban tartsa az élelmiszert.

Samsung hűtő

Erre szolgál például Körkörös hűtés rendszer, amely folyamatosan ellenőrzi a hőmérsékletet és hideg levegőt fúj a hűtőtérbe. Egyenletesen hűt, saroktól sarokig, nem bújhat el semmi, hogy még egy eldugott  szegletben se romoljon meg az étel.

Metal Cooling

Amikor az ember nyitogatja a hűtőt, akkor azzal rosszat tesz az ételek minőségének, hiszen meleg levegő kerül a készülék belsejébe. De már erre is van megoldás, mégpedig a Metal Cooling panel eljárás. Ez egy, a hűtő hátsó falába épített speciális elem, amely segíti az optimális hőmérséklet fenntartását, megtartja a hideget és megakadályozza a hűvös levegő elvesztését ajtónyitáskor. Az ajtó bezáródásakor pedig gyorsan visszaállítja a megfelelő hőmérsékletet.

No Frost

A befagyott, belső jégpáncéllal borított hűtőszekrény esetében nő az energiafogyasztás, amely értelemszerűen az áramszámlán is meglátszik. Emellett a lefagyasztás és visszahűtés is plusz energiaveszteséggel jár, ráadásul az ételek frissessége is megsínyli a dolgot.

Samsung hűtő

Szóval olyan hűtőszekrényre van szó, amelynél ezzel a problémával a Samsung hűtőknél nem kell számolni. Ezért fejlesztették ki a No Frost technológiát, amely meggátolja a hűtőszekrény eljegesedését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!