Kép: PC Modz

A kis PlayStation 2 boldogan élte életét, aztán felnővén rájött, ő bizony sokkal inkább PC szeretne lenni…és így is lett. 

A 2000. március 4-én piacra kerülő PlayStation 2 az évek folyamán minden idők legjobban fogyó konzoljává nőtte ki magát. Ám a kor nem csak legendássá, hanem öreggé is tette, így mind kevesebb lett a használható, ellenben több a már csak levélnehezéknek jó példány. Éppen ezért egy modder úgy döntött, a külsőségeket meghagyja PS-2-nek, ellenben odabentről mindent kikotor, és PC-vé változtatja a szerkezetet. Tekintve, hogy egy régi konzol és egy modern számítógép hardverelemeinek helyigénye jelentősen eltérő, ezért elég drasztikus beavatkozásokat kellett elvégeznie. Rengeteg vágás, “fűrészelés”, reszelgetés után alakult ki a megfelelő tér, és került bele az Aorus B450 I Aorus Pro WiFi alaplap (ami idehaza 45.000 forint körül van).

Erre került rá az AMD Ryzen 5 2400 G processzor (év elején itthon 75.000 forint magasságában adták), valamint a 16 GB TeamGroup T-ForceNight Hawk DDR4 memória (50.000 forint körül). Természetesen az adattárolást is meg kellett oldani, amit egy 250GB TeamGroup T-Force Delta R RGB SSD (bő 20.000 forint) szolgál. Mindezek azonban mit sem érnek, ha nem hajtja őket valamilyen táp, ami ebben az esetben FSP FlexGURU 300W PSU. Már a 300 wattból is látszik, hogy valami nincs benne a konfigurációban, ami egyébként szokott, ez pedig nem más, mint a dedikált videokártya. Erre ugyanis a helyszűke nem ad lehetőséget, így az alaplapra integrált Radeon RX Vega 11 GPU biztosítja a megjelenítést.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!