Koncentrálni segít a Google Naptár új funkciója

A Google Naptár segítségével immár nem csak eseményeket, feladatokat hozhatunk létre és rendszerezhetünk, de arra is lehetőségünk nyílik, hogy fókuszidőt állítsunk be. 

Sokáig intenzíven koncentrálni senkinek nem egyszerű feladat, pláne, ha több behatás is éri az embert, és a gondolatai is szeretnek elkalandozni. Ennek kiküszöbölésére a Google új funkciót fejlesztett ki, amely rendkívül hasznos megoldásnak tűnik, ha erőteljesen kell koncentrálnunk valamire.


A Focus Time (magyarul minden bizonnyal Fókuszidő) nevű új funkciónak köszönhetően a felhasználók olyan bejegyzést vihetnek fel a naptárba, amely kifejezetten a munkára vonatkozik. A keresőcég blogposztja szerint az új bejegyzés más színnel jelenik meg, továbbá egy fejhallgató ikon is egyértelműsíti, hogy miről is van szó. A fókuszidő beállításával nem szűnnek meg a más eseményekre vonatkozó értesítések, ugyanakkor az adott idősávra vonatkozólag lenémíthatjuk a beszélgetésekkel kapcsolatos bejegyzéseket.

google naptár fókuszidőt
Fotó: Google

 

A Google Naptár új funkciója egyelőre csak a Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Teaching & Learning Upgrade, Education Standard, Education Plus és Nonprofits felhasználói számára lesz elérhető, ám nem kizárt, hogy a jövőben a nagyközönségnek is elérhetővé teszi a vállalat.

A Google koncentrációt segítő funkciója nem egyedi eset, a Microsoft egy sor ilyen jellegű újítást hozott el a Windows 11-be.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?