Hasznos új funkcióval bővült a Google Naptár

A Google a közeljövőben minden felhasználó számára elérhetővé teszi a Google Naptár új funkcióját, amelynek segítségével lényegesen kényelmesebb lesz az eseményszervezés. 

Aki rendszeresen használja a Google Naptárat, az biztosan tudja, hogy a Gmail levelező kiegészítőjeként ismert szolgáltatás jóval több, mint egy sima naptár. Egy példával élve: ha a telefonunkon van Google Naptár, akkor elég csak az adott eseményre kattintani, és az alkalmazás már fel is ajánl egy útvonalat, amellyel eljuthatunk a kívánt helyszínre. Szintén nagyon pozitív a naptárban, hogy folyamatosan érkeznek hozzá az új funkciók, nemrégiben is egy apró, ám igen hasznos fejlesztést jelentett be a vállalat, amely az események szervezésében lehet a segítségünkre.


A naptárbejegyzések mellett megjelent egy csevegés indítására szolgáló gomb, amelyre ha valaki rányom, akkor megnyílik egy közös chatablak. Ennek köszönhetően a csevegés egyetlen kattintással az esemény összes résztvevője számára elérhetővé tehető. Ez sokaknak valószínűleg jóval kényelmesebb megoldás, mint egyesével hozzáadni a résztvevőket a csoportos beszélgetéshez.

google naptár új funkció
Fotó: Google

A fejlesztést a hétköznapi és a vállalati ügyfelek egyaránt megkapják, illetve asztali gépen és mobilon keresztül is elérhető lesz. A böngészős verziót már szeptember 20-án élesítette a vállalat, ám két hétbe telik, mire az összes felhasználót eléri, a Naptár alkalmazásban pedig október 4-e után válik elérhetővé

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?