Már a mozgást is érzékelik otthon az Amazon Echo eszközei

A negyedik-generációs Amazon Echo és Echo Dot eszközök már ultrahang segítségével képesek érzékelni a környezetükben a mozgást. 

Egyes Amazon Echo eszközök nemrég már képessé váltak a mozgás és a mozgó objektumok érzékelésére, miután új funkciót kaptak. Ez ultrahang segítségével működik, és nem csak emberek érzékelésére képes, hanem a kapcsolt eszközölt bekapcsolására vagy kikapcsolására is (például okoslámpa, ventilátor, stb.).


Az Amazon a funkciót még egy szeptemberi rendezvényen mutatta meg: a negyedik-generációs Echo és Echo Dot ultrahangot bocsájt ki, majd a közelben lévő objektumokról ez visszaverődik. A mikrofon ezeket a hullámokat felveszi, és kiszúrja, ha mozgás van a helyiségben. Mozgás esetén akár Alexa-rutin is elindítható, például a zene vagy a tévé.

A mozgás érzékelésére egyébként az Echo Show is alkalmas, az viszont kamerával figyeli a környezetét. A Google Nest megoldásai ellenben szintén ultrahanggal dolgoznak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: CNET, Amazon

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?