samsung a52s

A Samsung tudja, hogy a világjárvány megváltoztatta az életünket, így ehhez igazodva ő is változtat a Galaxy készülékeken. 

A COVID-19 világjárvány miatt sokan dolgoztak otthonról, és az iskolai oktatás is az online világba költözött. Habár a bezártságnak vége (igaz, most újra elég durva halálozási számok vannak), a 2020-ban otthon töltött idő rengeteg ötletet adott a Samsungnak arra vonatkozóan, hogyan lehetne javítani az okostelefon-élményt. Ezek a tanulságok a One UI 4-ben, a vállalat következő nagyobb szoftverfrissítésében bukkannak fel, amely hétfőn jelenik meg a Galaxy S21 szériával kezdve.

“Megnéztük a már meglévő funkciókat, és megértettük, hogy mi az, ami a világjárvány miatt több Figyelmet kapott, és ezt fejlesztettük”

– mondta a CNET-nek Hyesoon Sally Jeong, a Samsung alelnöke és a keretrendszerek kutatásáért és fejlesztéséért felelős vezetője. A frissítés nagyrészt az olyan területek fejlesztésére összpontosít, mint az adatvédelem, a könnyű használat, a személyre szabás és a kommunikáció. Ezek mind olyan elemek, amelyeknél a Samsung úgy tapasztalta, hogy különösen fontossá váltak, mivel a leállás ideje alatt sokan több időt töltöttek a telefonjukon. Ez egy újabb példája annak a szélesebb körű változásnak, amely a technológiai iparágban végbement, ahogy a vállalatok elkezdték termékeiket a távmunka és a szocializáció megkönnyítésére szabni.

Samsung Galaxy Z Fold 3 törésteszt
Fotó: SlashGear

A frissítés egyik ilyen funkciója a konferenciahívások során a hang- és videofelvételek rögzítésének képessége, amely a távoktatás által inspirált kiegészítés. De talán a legnagyobb változás, amely befolyásolta a Samsung stratégiáját a One UI 4 tervezésekor, az a megnövekedett idő, amit az okostelefonjainkon töltünk. A JAMA Pediatrics folyóiratban nemrég megjelent tanulmány szerint a tizenévesek körében a képernyő előtt töltött idő megduplázódott a világjárvány alatt. Ennek megfelelően a Samsung a One UI 4-ben érkező kozmetikai frissítésekkel igyekszik megkönnyíteni okostelefonjainak hosszú ideig tartó nézegetését. Itt főleg arra kell gondolni, hogy a szem ne fáradjon olyan gyorsan, amit el lehet érni például a színek csökkentésével, és a betűtípusok méretének és elrendezésének módosításával. Emellett a vállalat a Google-lel együttműködve lehetővé tette a képernyő sötétítését, amely sötétebb, mint ami korábban lehetséges volt, ha a telefont gyenge fényviszonyok között használják.

hajtogatható telefon Samsung Galaxy Z Fold3

A Samsung szoftverfrissítése csak egy példa arra, hogy a világjárvány milyen tartós hatással van arra, ahogyan a technológiai cégek tervezik és fejlesztik termékeiket. Ez a hatás az Apple iOS 15 szoftverében is megfigyelhető. A frissítés egyik legfontosabb funkciója a SharePlay, amellyel könnyedén nézhetünk filmeket és tévét, illetve hallgathatunk zenét másokkal FaceTime-on keresztül. Ez a funkció különösen hasznos lett volna a leállás időszakában, amikor sokan keresték a módját, hogy virtuális filmesteket tartsanak a Zoomon keresztül.

A fent említett kiegészítéseken kívül a One UI 4 olyan funkciókat is hoz, mint az új adatvédelmi felület, a lehetőség annak kiválasztására, hogy megosszuk-e a pontos tartózkodási helyünket az alkalmazásokkal, egységesebb, lekerekített sarkokkal ellátott widgetek és több színpaletta a telefon témájának testreszabásához. A szoftver már elérhető a Galaxy S21 termékcsaládhoz, és hamarosan érkezik a régebbi Galaxy S és Galaxy A telefonokhoz, valamint a Samsung összehajtható készülékeihez és táblagépeihez.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!