Mi az a Dual Cook Flex sütés, és miért jó nekünk?

A Samsung Dual Cook Flex technológiája gyorsabb sütést, kisebb energiafogyasztást és kényelmesebb használatot biztosít. Mutatjuk, hogy hogyan!

Konyha és innováció

Ma már nem lephet meg senkit, hogy a konyhai gépek technológiai fejlesztéseire is elképesztő energiát és pénzt áldoznak a piaci szereplők. Legalábbis azok, akik nem pusztán a legolcsóbb kategóriában gondolkodnak. Ennek köszönhetően ma már rengeteg érdekes innováció bukkant fel például a beépíthető sütők termékkategóriájában is.


Ezek között az egyik legizgalmasabb, és leghasznosabb a Dual Cook Flex funkció, amely a Samsung készülékeiben kapott helyet, így például a Samsung NV75N5671RS típusú beépített sütőben.

Ötlet és megvalósítás

A Dual Cook Flex igazából egy pofonegyszerűnek tűnő ötletre épül: Azt találták ki a mérnökök, hogy kettéoszthatóvá teszik a nagy sütőteret, úgy, hogy e szekciókat hermetikusan is képesek legyenek elzárni egymástól a felhasználók.

samsung dual cook
Kívülről szinte semmi extra nem látszik.

Ezáltal egy időben akár kétféle étel is elkészíthető úgy, hogy azoknak más-más hőfokra van szükségük. Tehát működik az, hogy a sütőtér felső részére mondjuk egy tál csirkecombot, az alsóra pedig sütit teszünk. Egy időben sülnek, de mégis más-más körülmények között, így a végeredmény a lehető legjobb lesz. Természetesen amellett, hogy mindkét rész hőfoka külön szabályozható az időzítés eltérően állítható be. Az pedig a hab a tortán, hogy azt is megoldották a rugalmas ajtóval, hogy a felső és alsó rész ajtaja külön nyitható legyen. Ez kényelmes és egyben energiatakarékos megoldás. 

samsung dual cook
A felső és az alsó rész ajtaja külön is nyitható!

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi van akkor, ha az egész sütőtérre szükségünk van, mondjuk, mert pulykát vagy griffet akarunk sütni. Nos, ilyenkor sincs probléma, hiszen egybenyitható a két részleg, és értelemszerűen az is megoldható, hogy a teljes ajtó egyetlen mozdulattal kitárható legyen. Az ilyen rendszerű készülékekből természetesen  teleszkópos sín sem hiányzik, amelynek segítségével könnyen ki- és betolhatóak az ételek  sütőbe. 

samsung dual cook
Felül…

 

samsung dual cook
És közben alul!

A Samsung Dual Cook Flex technológiája egy szuper ötleten alapszik, amelynél a megvalósítás is prímán sikerült. Egy eEz a funkció valóban hasznos és hozzáadott értéket jelent.

A Dual Cook Flex előnyei

– Kényelmes. 

– Energiatakarékos: Akár 20 százaléknyi energiát* is spórolhat a felhasználó a kisebb részlegek használatával, hiszen így nincs szükség, hogy felmelegítse az egész sütőteret. 

– Gyors: Ha valaki csak a felső zónát használja, akkor 22 százalékkal** is lerövidülhet akár egy étel elkészüléséhez szükséges idő. Ráadásul egyszerre akár két teljesen különféle ételt is készíthetünk egy időben. 

– Elegáns: Lássuk be, kegyetlenül jól néz ki, amikor valaki egyszerre használja külön hőfokon, két teljesen eltérő típusú finomsághoz ugyanazt a sütőt. Ettől garantáltan leesik a vendégek álla. 

Még több információ a Samsung Dual Cook Flex technológiáról a hivatalos weboldalon.

*A teljes energiafogyasztás 20,8%-kal, a főzési idő pedig 21,8% -kal csökkent az IEC-60350 tesztprotokollon alapuló belső teszteredmények alapján (apró sütemények, konvekciós 155 , az egész kamrához viszonyítva).

**A tényleges megtakarítás a főzési cikktől, felhasználástól és más tényezőktől függően változhat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?