Egy Kalasnyikov tette próbára a Tesla Model X szélvédőjét

A Kalasnyikov komplett tárát lőtték ki a szélvédőre, de azt is megtudjuk, vajon átmegy-e a kasznin a lövedék.

Azt már láttuk, hogyan viselkedik a Cybertruck szélvédője, ha durvább behatás éri, és elég vicces is volt a demonstráció. Most azt nézhetjük meg, milyen egy Model X és egy AK-47 Kalasnyikov találkozása. Hiszen feltételezések gyártása helyett sokkal jobb az empirikus tapasztalás. A FullMag brigádja azzal szórakoztatja az embereket, hogy felteszi YouTube-ra a videóit, amiken különféle fegyverekkel szemléltetnek eltérő helyzeteket. Például géppisztollyal lőnek medencébe, vagy Predátornak öltözve robbantgatnak. Ezúttal egy Model X lett az alany, aminek az Armormax szélvédőjére lövöldöztek egy AK-47 bevonásával.


Aki végignézi a videót, hallhatja, hogy abban elhangzik a becsapódás szöge, és az, hogy nyilván nem ugyanaz, mintha merőlegesen érkezne a lövedék. Éppen ezért egy .50 BMG-t is ráeresztenek. Ezt követően visszatér a Kalasnyikov, és közelről, meredekebb szögben űrítenek bele egy tárat (vagy legalábbis sok lőszert). A lövöldözés során egy mellékszál is felbukkan, amit a készítők nem kívántak megtapasztalni, ez pedig az, hogy vajon igaz-e, amit a filmekben láthatunk? Miszerint egy autó karosszériája simán felfogja a golyókat. Nos, a videóban látható, hogy az AK-47-es lőszere bizony simán átvitte a motorházat, márpedig az valóban laposszög. Tehát senki ne gondolja azt, hogyha éppen egy átlagos járműben ül, és egy szép keddi délutánon elkezdenek rá Kalasnyikovval lőni, akkor odabent biztonságban lesz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?