Az ENSZ-hez tartozó Világélelmezési Program javaslatot készített, amelyben kifejtik, hogy az Elon Musk által adományozott 6,6 milliárd dollárnyi támogatással hogyan lehetne megsegíteni 43 ország 42 millió éhező lakosát. 

Az Egyesült Nemzetek Szövetségéhez tartozó Világélelmezési Program igazgatója, David Beasley néhány héttel ezelőtt felszólította a világ milliárdosait, név szerint Elon Muskot és Jeff Bezost, hogy „most az egyszer lépjenek fel”, harcoljanak az éhínség ellen. Fontos hozzátenni, hogy a CNN korábban azzal a címmel hozta le a sztorit, hogy „Elon Musk vagyonának két százaléka megoldaná a globális éhezés problémáját, mondta az ENSZ élelmiszerhiánnyal foglalkozó szervezetének a vezetője“, csakhogy Beasley ilyet soha nem mondott. Ugyan a portál azóta már javította a cikk címét, Elon Musk reagált a felvetésre, és a Twitteren kijelentette: most azonnal elad pár Tesla részvényt, ha a szervezet el tudja magyarázni, hogyan oldaná meg ez az összeg a problémát.

A történet most új szintre lépett, a Világélelmezési Program ugyanis előállt egy tervezettel, amely részletezi, hogyan költenék el a kért 6.6 milliárd dollár adományt.  „Ez az éhségválság sürgős, példátlan és elkerülhető. Elon Musk világos akciótervet és nyílt lapokat kértél. Itt van! Készek vagyunk beszélni veled – és bárki mással –, aki komolyan gondolja, hogy életeket mentsen” – írta David Beasley a Twitteren.

Az Egyszeri felhívás a milliárdosokhoz címet viselő javaslat szerint 3,5 milliárd dollárt költenének el élelmiszerre és élelmiszerszállításra, további két milliárd dollárt készpénzre, utalványokra és egyéb szükséges dolgokra fordítanának. A teljes ENSZ-javaslat ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!