Elon Musk mihamarabb elhagyná a Földet

Elon Musk szerint az egyetlen megoldás a túlélésre, ha elhagyjuk a Földet, és mihamarabb új, lakható égitest után nézünk.  

A SpaceX alapítója és vezetője egy űrkutatást érintő, zárt ajtók mögött zajló ülésén beszélt arról, hogy az emberiség számos veszéllyel néz szembe, beleértve az éghajlatváltozást, egy esetleges üstökös becsapódást, a csökkenő születésszámot, hogy a „jó öreg nukleáris Armageddonról” már ne is beszéljünk – idézte Elon Musk szavait a Futursim„Ha túl sokáig várunk, te is tudod, hogy a Föld lakhatatlanná válik” – tűnődött a feltaláló. „Tehát hosszú távon lényegében mind halottak vagyunk” – tette hozzá kuncogva.


A világ leggazdagabb embere szerint az egyetlen tartós megoldás az, ha az emberiség multiplanetárissá válik, ami azt jelenti, hogy nem egyetlen bolygón rendezkedünk be az életre, hanem több égitesten is megpróbáljuk az élethez szükséges viszonyokat megteremteni.

elon musk elhagyjuk a földet
Fotó: HECTOR-GUERRERO / AFP

Musk szerint reális esély van arra, hogy a Marson kiépülhessenek olyan bázisok, amelyek alkalmasak volnának a lakhatásra. Az expedíció veszélyeire azonban most is felhívta a figyelmet az üzletember, hozzátéve, hogy az első néhány Mars-utazás „nem szívbajosoknak való” feladat lesz, valószínűleg sok áldozattal jár majd, de ha sikerül, nagy dicsőség lesz a jutalmuk. Példaként az első Föld körüli hajózást hozta fel, ahol szintén nem minden hajó ért célba.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?