Ha az Instagram nem úgy működik, ahogy kell, elég csak dühösen megrázni a telefont, mire az alkalmazás megkérdi, hogy probléma merült-e fel az appal. 

Biztos sokszor tapasztaltad már: ha egy alkalmazás valamiért lefagy, vagy egyszerűen csak nem úgy működik, ahogy szeretnéd, akaratlanul is megrázod a telefont, még akkor is, ha tudod, mindez semmit sem javít a helyzeten. Ezt az ösztönös reakciót vette most alapul az Instagram is, ahol mostantól dühös rázogatással is jelezhetjük, ha valami nem stimmel a platformon – legalábbis az USA-ban.

Az új Instagram funkció a gyakorlatban úgy működik, hogy ha valami rendellenes dolgot tapasztal a felhasználó, elég csak megrázni a telefont, mire egy felugró ablak megkérdezi tőle, hogy valami baj történt-e. Egyúttal egy szöveges mező is megjelenik az oldalon, ahol az illető a konkrét problémát is bejelentheti.

Az új funkciót Adam Mosseri jelentette be, ugyanakkor nem ez volt az egyetlen újdonság, amiről az Instagram-vezér beszámolt a Twitteren. Igaz egyelőre csak iOS platformra, de érkezik egy igencsak régóta várt funkció is, amellyel a felhasználóknak immár arra is lehetőségük lesz, hogy az egyszerre feltöltött képek közül egyiket-másikat kitöröljék a posztból.

Ami pedig az előbbi funkciót illeti, mind Androidon, mind iOS-en működik a rázogatós újítás, egyelőre azonban csak az amerikai felhasználók számára. Arról nem tudni, hogy más országokban egyáltalán elérhetővé teszik-e, és ha igen, akkor mikor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!