A Redefine Meat „húsa” 3D-nyomtatással készül, és egészen hasonlóan néz egy steakhez, holott egyáltalán nem az.
Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy igazi steak, de ez valójában egy 3D-nyomtatott, növényi alapú alternatíva a Redefine Meat nevű cégtől. A termék már kapható az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában és Izraelben. A keverék szója-/borsófehérjéből, csicseriborsóból, céklából, táplálkozási élesztőből, valamint kókuszzsírból áll, amelyeket 3D nyomtatóval steak-szerű formákká alakítanak. A vállalat mintegy 150 izraeli étteremmel dolgozott már együtt, és kijelentette, hogy a nyomtatott steak darabok kiszélesítik az alternatív hústermékek vonzerejét.
Ezek eddig többnyire a darált marhahúsból készült ételekre, például a hamburgerekre és a kolbászokra korlátozódtak. Ezeket a nagyobb egész húsdarabokat az alternatív húsokból bonyolultabb ugyan elkészíteni, de mégis folyamatosan fejlődnek, és egyre nagyobb méretben képesek előállítani. Eshchar Ben-Shitrit, a Redefine Meat vezérigazgatója és társalapítója szerint az alternatív húsoknak ugyanolyan jó ízűnek kell lenniük, mint az állati eredetűeknek. Szerinte a cég ezt már minden termékével elérte, amit tesztelt, és az Alt-Meat témát az egészségről és a fenntarthatóságról, valamint az „ez nagyon közel van” nézetről a „hű, ez szuper finom” témára terelte. Figyelembe véve, hogy a vegán életmód egyre elterjedtebb, illetve a bolygó klímájára is jótékony hatással lenne a csekélyebb méretű állattartást, nem rossz gondolat az alternatív húskészítmény.
[sc name=”facebook” ][/sc]