Szörnyű hiba miatt lehetnek alkalmatlanok az androidos mobilok a vészhívásra

Hihetetlen, de elég telepíteni egy népszerű appot, majd nem bejelentkezni. A vészhívás a legtöbb androidos mobilon többé nem működik. 

Valaki a Redditen közzétett egy bejegyzést, amelyben leírta, hogy a Google Pixel 3 mobilja nem volt hajlandó felhívni a 911-es segélyhívó számot. A Google végül maga reagált a történetre, és megerősítette: egy hiba miatt több Android főverziónál is előfordulhat, hogy az emberek nem tudnak vészhívást indítani.


A hiba a Google szerint az Android 10, Android 11 és Android 12 rendszerekben is létezik, frissítést január 4-re ígérnek. A hiba akkor jön elő, ha valaki telepíteni a Microsoft Teams appot, de nem jelentkezik be a programba a fiókjával.

Ilyenkor egészen döbbenetes módon a készülékek képtelenek vészhívást indítani. A Microsoft és a Google állítólag közösen dolgoznak a hiba megoldásán, ugyanakkor teljességgel megdöbbentő, hogy ilyesmi egyáltalán előfordulhat. Az egyre kiélezettebb verseny során folyamatosan jönnek elő minden cégnél az egyre súlyosabb szoftverhibák.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: ZDNet, PCMag

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?