Nem Metaverzumot kéne csinálni, hanem rendbe rakni a Facebookot!

Gyalázkodások, fenyegetések, vadidegen emberek villogásai és kéretlen reklámok öntötték el a szebb napokat is látott közösségi oldalt, aminek nem ilyennek kellene lennie!

Mark Zuckerberg idén ősszel dobta le a kommunikációs atombombát azzal, hogy elkezdik fejleszteni a Metaverzum nevű alternatív digitális világot, ami jobb lesz, mint az igazi. Az egész majd virtuális valóságra épül, amiben átélhetünk mindent, amit csak szeretnénk, és olyan jó lesz, hogy ahhoz képest a Mennyország egy lepattant pinceborozónak tűnne. Ez nyilvánvalóan egy óriási marketing bullshit, hiszen izzasztó kényelmetlen, meleg és a külvilágtól elzáró VR szemüveg mögött „bulizni” a haverokkal például nem akkora élmény. Meg maga az elképzelés is csak egy teljes nonszensz, és jó eséllyel az öreg Mark csak arról akarja elterelni a figyelmet, hogy a Facebook valójában mennyire gáz lett mostanra. Nem azért kéne felvennie 15 000 programozót, hogy felépítsen egy alternatív világot, hanem hogy rendbe rakja a lassan felnőttkorba lépő, már meglévő gyermekét.


mta

Ma már elképzelhetetlennek tűnik, de régen a Facebook egy olyan hely volt, ahol az ember valóban az ismerősei, barátai bejegyzéseit látta, és nem kapta a pofájába megállás nélkül a reklámokat meg az agyzsibbasztó propagandát. Ha valaki bekövetett egy oldalt, akkor anélkül is látta annak bejegyzéseit, hogy az elköltötte volna egy kisebb afrikai orszák GDP-jét hirdetésre. Nem kellett átrágnia magát az embernek mindennap egy rakás fárasztó baromságon, meg olvasni, hogy vadidegen emberek hogyan csépelik, gyalázzák egymást más vadidegen cégek, szervezetek bejegyzései alatt.

Meg kéne oldani a normális moderációt, mert egy vicc, hogy életveszélyes fenyegetéseket annyival intéz el az FB, hogy nem ütközik a szabályzatukba. Az is botrányos, hogy vannak oldalak (nyilván a jól fizetők), amiket gyakorlatilag lehetetlen letiltani. Hiába mondja meg az ember, hogy nem kér a politikai influenszerekből, meg megmondóemberekből, tiltja, jelenti őket tűzzel-vassal, nem számít. Amíg ezek tejelnek a Facebooknak, addig a jelek szerint nem lehet őket kikerülni. És akkor még azokról a perverz állatokról nem is beszéltünk, akik vadidegen hölgyeknek küldözgetnek magukról undorító videókat és képeket. Mert hát sajnos ez történik, és ha valaki nem teheti meg, például a munkája miatt, hogy blokkoljon minden bejövő értesítést, akkor bizony együtt kell élnie az idegen farkakkal.

facebook meta

És persze lehet mondani, hogy akkor nem kell használni, de ma már egy csomó cég szinte csak itt kommunikál, és az ismerősökkel történő kapcsolattartás is sokak számára itt a legegyszerűbb. De ha a dolgok így mennek tovább, és a Facebook még kellemetlenebb hellyé válik, amely ráadásul gond nélkül adja el a felhasználók személyes adatait bárkinek, akkor előbb-utóbb be fog dőlni ez a kóceráj. Úgyhogy igen hamar össze kellene magát kapnia Mark Zuckerbergnek, kitalálni, hogy hogyan akarja megoldani a problémákat, ahelyett, hogy azokat besöpörné a Metaverzum légvárának alá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?