Project Sofia: hatalmasat álmodott a Razer

Láttunk már asztalba épített számítógépeket, de olyat nem igazán, mint a Project Sofia, ami 13 különálló modult tartalmaz. 

Amikor egy asztali számítógépre gondolunk, akkor kapásból a szokásos felállás ugrik be, miszerint monitor, gépház, billentyűzet, egér, esetleg még valami egyéb periféria. Nos, ha a Project Sofia kapcsán is valami hasonló víziónk lenne, hatalmasat tévednénk. Ugyanis a Razer elképzelése az egyébként nem szokatlan, asztalba integrált PC-n alapul, de nem a szokványos módon. A világ első moduláris játékasztal-koncepciójaként hirdeti a Razer, amely akár 13 különálló modult is képes támogatni. Ez azt jelenti, hogy minden egyes szekció különböző feladatspecifikus komponensekkel konfigurálható, például másodlagos kijelzőkkel, rendszerfelügyeleti eszközökkel, érintőképernyős gyorsbillentyűpanelekkel,  táblagépekkel és hangkeverő egységekkel, vagy akár külső rögzítőkártyákkal.


A moduláris íróasztal szívét a legmodernebb alapvető hardverkomponensekkel, például a legújabb Intel processzorral és NVIDIA GPU-val felszerelt, testre szabott NYÁK alkotja. Az asztali hely maximalizálása érdekében minden egy vékony vázban kapott helyet, amely mágnesesen bepattan az üveg asztallap alá, ami azt jelenti, hogy az új fejlesztések beszerelésse nem egy bonyolult művelet. Ez az íróasztal LED-ekkel is ki van bélelve, amelyek szinkronizálhatók a Razer Chroma RGB ökoszisztémával, és a következő generációs OLED kijelzővel párosítva a felhasználók 65″-es méretben kapják meg a tökéletes látványt.

Richard Hashim, a Razer növekedési alelnöke szerint a Project Sophia az ő víziójuk egy többcélú játék- és munkaállomás-összeállításról, amely megfelel a különböző PC-felhasználások nagyon eltérő igényeinek, és mellőzi a munkaterületek közötti költözködés szükségességét. A hot-swapolható moduláris rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan, szinte végtelen rugalmassággal alakítsák át íróasztalukat, így a Project Sophia nemcsak az adott feladathoz, hanem a felhasználó sajátos preferenciáihoz is igazítható.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?