20 évnyi körözés után sikerült elfogni Gioacchino Gammino olasz maffiózot, akinek a Google Térkép Utcakép nézete okozta a vesztét. 

A 61 éves maffiózót a spanyolországi Galapagarban találták meg, miután a nyomozók kiszúrták a Google Térkép utcanézetén. A bűnöző az agrigentói Stidda maffiaklán feje volt korábban, amely a 90-es években Szicília legnagyobb bűnszervezetével, a Costa Nostrával folyatott véres háborút. A bűnözőt gyilkosság vádjával életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, ám 2002-ben megszökött, és teljesen kikerült a hatóságok látóköréből.

A sok évnyi nyomozás után az igazán nagy áttörést az hozta meg az ügyben, amikor a Google Utcakép nézetével Galapagarban sikerült felfedezni egy, a maffiózóra nagyon emlékeztető alakot. Mint utólag kiderült, a rendőrség később olyan felvételekhez is hozzájutott, amelyek a helyi étteremben készültek, és amelyek fontos bizonyítékként szolgáltak arra vonatkozóan, hogy a körözött személy valóban a spanyol városban él. „Hogyan találtak meg? Már 10 éve fel sem hívtam a családomat!” – mondta elfogása után nem sokkal Gioacchino Gammino a rendőröknek.

A Google Térkép 2005-ös indulása óta számtalanszor biztosított már táptalajt az interneten terjedő rejtélyeknek, túlvilági lényeknek, UFO-jelenségeknek, vagy mitikus szörnyeknek. A Google autói és műholdjai segítségével már többször is buktattak le bűnözőket, és olyanra is volt példa, hogy egy 22 évvel ezelőtt eltűnt férfi holttestét találták meg a virtuális térképen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!