Nagyon furcsa dolgot találtak Észak-Korea Google térképén

Egy Google Térkép-rajongó már-már azt hihette, hogy KFC-re bukkant Észak-Koreában, amikor jött egy csavar, amire senki nem számított. 

Kim Dzsongun 2011. december 17. óta vezeti Észak-Koreát, az országot, amely „veszélyes méreganyagként” definiál minden külföldről érkező kulturális terméket, legyen szó könyvről, filmről vagy épp divatról. Ugyan néhány éve felreppent a pletyka, miszerint a rezsim beengedi az országba az amerikai globalizáció szimbólumának is tartott McDonald’s hamburgeres franchise-t, egyelőre nem történt előrelépés az ügyben, így a kelet-ázsiai országban továbbra sincs nyugati étterem.


Mindezek fényében okkal lepődött meg az a Google Térkép-rajongó, aki Észak-Korea virtuális térképét nézegetve egy KFC-re lett figyelmes a fővárosban, Phenjanban – írja a Daily Star. Ugyan a KFC Chicken láttán értelemszerűen mindenkinek a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a Kentucky Fried Chicken (röviden KFC) ugrik be, valójában nem a csirkehúsokban utazó amerikai cég egyik éttermére, hanem a helyi érdekeltségű Chicken Specialized Restaurantra bukkant a felhasználó, amelyet valamilyen megmagyarázhatatlan okokból kifolyólag a helyiek is csak KFC-ként emlegetnek.

kfc észak-koreában
Fotó: Google Maps/ Daily Star

A Chicken Specialized Restaurant 2008 óta üzemeltet gyorséttermeket az országban, azzal a céllal, hogy a hagyományos, észak-koreai fogásoktól eltérő ételeket árusítson. A gyorsétteremlánc fő vonulatát nem túl meglepő módon a sült csirke adja, de számos tradicionális koreai tésztaétel is megtalálható a kínálatban, köztük a népszerű, hidegen tálalt tésztás fogás, a Naengmyeon is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?