Vezetéken a Vodafone internete a leggyorsabb, mobilon viszont a Telenor veri a mezőnyt

Tavaly év végére a Telenor Magyarország átvette a vezetést a korábban első Magyar Telekomtól a leggyorsabb és legkonzisztensebb mobilinternet versenyében – számolt be elsőként a HWSW

Az összesítés az Ookla által üzemeltett Speedtest.net sebességmérő platformon jelent meg, ahol a Telenor összesen 69,4 pontot ért el, a Magyar Telekom 52,54, a Vodafone Magyarország pedig 35,25 ponttal végzett a tavalyi utolsó negyedévben. Amint arra a HWSW is kitér, a mérések alkalmával csak a „modern chipsetes” okostelefonok adatait vették számításba, mivel nem szerették volna, hogy az elavult készülékek visszafogják a modernizált hálózatok valós képességeit. Ennek fényében a trónnfosztás már közel sem olyan váratlan, ugyanis az iOS 15.1 tavaly októberi kiadásával a legújabb, 5G képes iPhone-ok is csatlakozni tudtak a Telenor 5G-s hálózatára.


telenor leggyorsabb
Fotó: Speedtest

Fontos megjegyezni, hogy a leggyorsabb hálózati méréseket a megadott időszakban jóformán csakis iPhone-okkal végezték, és a hálózati elérés sebessége alapján felállított top5-ös listán is csak az almás vállalat okostelefonjai szerepelnek, élen a tavaly piacra dobott iPhone 13 Pro-val, az iPhone 13 Pro Max-szal és az iPhone 13 minivel.

Míg a hazai mobilinternet-sebesség győztese a Telenor lett, a vezetékes hálózatokat illetően nem történt változás az előző negyedévben, azaz továbbra is a Vodafone Magyarország jár az élen, melyet a Magyar Telekom és a Digi követ.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?