Február 4-én hivatalosan is kezdetét vette a XXIV. téli olimpiai játékok, ennek apropóján pedig egy aranyos, állatos grafika jelent meg a Google főoldalán. 

Nem újdonság, hogy a Google egy különleges esemény alkalmából megváltoztatja jól megszokott logóját, és valamilyen ünnepi emblémát, másnéven doodle-t tesz a helyére. A doodle minden esetben valamilyen neves eseménynek vagy személynek állít emléket, színes grafikák, animációk vagy épp játékok formájában.

Február 4-én elrajtolt végre a téli olimpiai játékok, és ezt a Google sem hagyhatta szó nélkül. Jó szokásához híven ismét egy ünnepi emblémával készült, amelyet természetesen ezúttal is a kereső főoldalán tálalhatunk.

Síelő, snowboardozó és különféle téli sportokat űző animált állatkák lepték el a keresőoldalt, amelyekre ha rákattintunk a témához kapcsolódó találati oldal jelenik meg. Itt külön érmek, időpontok és eredmények, valamint élő közvetítések menüpontokat találunk, illetve van egy kiemelt események zóna is, ahol magyar idő szerint jelzik az adott nap legfontosabb sporteseményeinek pontos időpontját.

A dél-koreai Phjongcshang után Peking ad otthont az idei téli olimpiai játékoknak, a nyitóünnepséget február 4-én tartják, és február 20. érnek véget a játékok. Mint arról egy korábbi cikkünkben is írtunk, az idei téli olimpia azért is különleges, mert ez lesz az első olyan alkalom, ahol a sportolók szinte teljes egészében mesterséges havon versenyeznek majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!