Ismét a címlapokra került a hírhedt 51-es körzet, miután a Planet Labs nevű szervezet egy korábban soha nem látott, deltaszárnyú repülőgépet fedezett fel a területen. 

Évtizedek óta nagy titkolózás övezi a Nevadában található nagy területű katonai bázist (közkeletű nevén 51-es körzet), amely olyan titkos, hogy létezését csak 2013-ban ismerte el a CIA. Számtalan UFO- és összeesküvéselmélet született a rejtélyes amerikai támaszponttal kapcsolatban, az egyik ilyen ismert legenda szerint a Roswell határában 1947. július 2-án lezuhant, földönkívülinek tartott űreszköz, valamint a roncsokban talált idegenek holtestét is itt őrzik.

Legújabban a Planet Labs műholdképei között találtak egy érdekes felvételt, amelyen egy Concorde-ra emlékeztető, deltaszárnyas repülőgép látható a katonai bázis helyszínén. A haditechnikával is foglalkozó The Drive szakportál szerint a szóban forgó repülőgép egy nagyjából húsz méter hosszú és tizenöt méter széles, eddig ismeretlen jármű. A szakoldal szerint nem kizárt, hogy a felfedezett repülőgép egy hatodik generációs vadászgép prototípusa.

A 51-es körzetként emlegetett hatalmas létesítmény még a második világháború alatt jött létre, és amit biztosan tudunk az az, hogy kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése és fejlesztése folyik a helyszínen. Az elmúlt években többször is előfordult, hogy fanatikus UFO-hívők megpróbáltak betörni a területre, 2019 még egy mém is született ezzel kapcsolatban, a Naruto-futás, amelynek lényege, hogy a hívők a japán mangasorozatból ismert futással megrohamozzák az extrém módon őrzött katonai bázist.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!