Jó ötlet volt a Google kétlépcsős hitelesítése

Ennek bekapcsolása óta a Google-fiókokat célzó hackertámadások mennyisége 50 százalékkal csökkent. 

Ha valaki még nem használ kétlépcsős hitelesítést, ne legyen meglepve, ha a Google kötelezővé teszi: 150 millió embernél már automatikusan bekapcsolták, és azt tapasztalták, hogy a Google-fiókokat célzó hackertámadások mennyisége 50 százalékkal csökkent. Éppen ezért idén még több fiókot vonnak be a programba, automatikusan. Ennek részleteit nem árulták el, de csak annál aktiválják, akinél meg van adva biztonsági e-mailcím és helyreállítási telefonszám.


A kétlépcsős hitelesítés révén nem elég tudni a jelszót, azzal nem törhető fel a fiók. Ehelyett a mobilra is szükség van, belépés után az arra érkező értesítésen belül kell igazolni, hogy mi próbálunk hozzáférni a fiókhoz.

A biztonsági szakemberek minden fontos fióknál javasolják a kétlépcsős hitelesítés alkalmazását, ráadásul itt szerencsére kényelmes megoldásról van szó, nem kell SMS-ben kapott kóddal bajlódni, csak megnyomni egy igent a mobil kijelzőjén.

Mivel a jelszavak adatlopások, adathalászatok tárgyai, nyűg azokat frissíteni, megjegyezni, a Google kevésbé ezekre építő biztonsági megoldásokon dolgozik.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?