A Megoldások a holnapért célja, hogy fiatalok megmutathassák, mit gondolnak a technológiai fejlődésről, a tudatosságról vagy a közösségi alkotásról.

A hazánkban tavaly első alkalommal meghirdetett kezdeményezés sikere után a Samsung és az Edisonkids idén is elindítják a Megoldások a holnapért kihívást, ahol a gyerekek mellett a tanárok is kivehetik a részüket a feladatokból. A két szervezet idén február és június között ismét az ország leginnovatívabb 12 és 18 év közötti diákjait, tanárait és iskoláit keresi.

A csapatok 2022. március 2-ig jelentkezhetnek egy videóval, amelyben elmondják, milyen problémára keresik a megoldást, és hogy ez a kérdés, miért foglalkoztatja őket.

Idén három kategóriában – fenntarthatóság, digitális oktatás, közösség – várják a csapatok jelentkezését. A kihívásba kiválasztott ötven csapattal ezután elkezdődik a jövőtervezés folyamata, amelyben szakértők és szakmai mentorok egyaránt segítik a résztvevőket. A félév során a diákok fejleszthetik STEM 1 ismereteik mellett a kritikai gondolkodásukat, a kreativitásukat és megtanulhatnak csapatban dolgozni. Emellett a csapatokat kísérő tanároknak, munkájuk megkönnyítésére, lehetőségük lesz mentorációs és facilitációs képzéseken is részt venni a verseny ideje alatt.

megoldások a holnapért

A kihívásban résztvevő csapatok közül az első három helyezett és iskolája pedig összesen 4,5 millió forint értékben válogathat Samsung eszközökből. Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a www.edisonkids.org és a https://www.samsung.com/hu/solvefortomorrow/ weboldalon érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!