Van egy jó ötleted a jelen problémáira? Megoldások a holnapért pályázat!

Kreatív fiatal tehetségeket keres a Megoldások a holnapért elnevezésű többmilliós összdíjazású pályázat, amely a jövő feltalálóit, vállalkozóit és kutatóit hívja versenyre. 

Formabontó ötleted van a technológia területén? Esetleg az 5G vagy a mesterséges intelligencia kapcsán merült fel benned egy érdekes gondolat? Ötletelni vágyó és kreatív 12 és 18 év közötti diákokat és tanárjaikat célozza meg a Megoldások a holnapért pályázat, amely az EdisonKids a Samsung támogatásával elindított kezdeményezése. A pályázat célja, hogy a fiatalok szakértők segítségével olyan témák megoldásán törjék a fejüket, ahol a jelen problémáira a jövő megoldásaival kínálnak választ.


Ha tehát van egy jó ötleted, csak hozz össze egy menő csapatot, és dolgozzátok ki a megoldást egy olyan problémára, amely nemcsak rátok, de az egész világra is hatással lehet! A kihívásra természetesen az ország bármely részéről pályázhattok: a jelentkezés már elindult, a csapatok március 15-ig szállhatnak be a versenybe egy egyedi problémafelvetéssel, amelyet a csapatok a következő hónapok során részletesen is kidolgozhatnak. A szakértő tagokból álló zsűri által legjobbnak ítélt 50 projektet online műhelymunkával és képzésekkel segítik a szervezők, ahol elismert szakemberek támogatják majd a munkáitokat.

megoldások a holnapért
Fotó: Samsung

A középdöntőbe a nyolc legjobb ötletet ismertető csapat jut be, ők a Samsung munkatársainak és szakértő partnereinek mentorálása mellett dolgozhatnak a megoldásaikon és a tervezői gondolkodást segítő képzéseken vehetnek részt. Ha a három hónapos program végén a zsűri a ti ötleteteket találja a legtutibbnak, akkor nincs is más dolgotok, mint elgondolkodni azon, hogy milyen kütyüket vinnétek szívesen haza, ugyanis az első helyezett csapat iskolája 1 millió forint értékben, a csapat tagjai pedig 500.000 forint értékben választhatnak maguknak új termékeket a Samsung Megoldások eszközlistából. Természetesen a második és harmadik helyezett csapat sem marad hoppon, ők további 1 millió forint értékű nyereményen osztozhatnak.

Ha szeretnétek többet tudni a pályázatról, esetleg már ma jelentkeznétek is, akkor katt ide, hogy megismerjétek a részleteket!

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?