Többé nem csak az Ultra mobilok kiváltsága lesz az Expert RAW app, más Samsung okostelefonok is megkapják. 

A Samsung a dél-koreai közösségi csatornáján jelentette be, hogy bővíti az Expert RAW kamerás app elérhetőségét. Így február 25-től az Expert RAW már nem csak a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy S22 Ultra mobilok lesz hozzáférhető, hanem a teljes Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy S22 és Galaxy Note 20 szérián, továbbá a Galaxy Z Fold 3-on is.

A gyártó állítólag régiónként eltérő módon bővíthet, így az elérhetőség nem feltétlen lesz egységes, ebben inkább csak reménykedni lehet egyelőre. Sajnos jelenleg is igaz, hogy sok funkció és javítás csak a dél-koreai verzióba érkezett még meg, tehát várni kell. Vagy aki elég bátorságot érez a dologhoz, a dél-koreai verzióját is telepítheti az appnak.

A Samsung ragaszkodik hozzá, hogy az Expert RAW kizárólag csúcsmobilokra jár, így a Galaxy A vonal biztosan nem kapja meg. Az app lehetővé teszi a 16-bites DNG képek mentését, továbbá számos profilt tartalmaz az asztali képszerkesztőkhöz való, utólagos munkálatokra tekintettel. Ezen felül a teljes manuális módot biztosítja, többek között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Samsung