Súlyos ára van a Huawei rúzsformájú fülhallgatójának

A női vásárlókat megcélzó Huawei FreeBuds Lipstick 2021 októberében a Nova 9-cel és a Watch GT 3-mal együtt mutatkozott be Kínában, valamivel karácsony előtt pedig itthon is megjelent a boltokban. Kérdés, hogy van-e benne több egy menő dizájnnál.  

Az elektronikai eszközök között nem ritkák a nőknek készült terméket, gondoljunk csak az okostelefonokra vagy az okosórákra, amelyeknél főleg a színen és a formavilágon keresztül jelennek meg a nőies jegyek. Fülhallgatók esetében is vannak már kifejezetten nőknek készült modellek, ilyen a Huawei FreeBuds Lipstick is, ám itt nem csak színben, de az egész dizájnban érződik, ki az elsődleges célközönség.


A FreeBuds Lipstick a termékdizájn terén rendkívül eredetinek és nőiesnek mondható, a fényes fekete tok és a benne ülő élénkpiros fülesek erőteljesen igyekeznek egy rúzs kinézetét visszaadni. A töltőként is funkcionáló tok a rúzs-koncepciót követve felfelé emelhető, 70 mm x 27,4 mm méretével egy közepes méretű darab, ugyanakkor nem tartozik a könnyű modellek közé, igaz női termék gyanánt nem is feltétlen arra szánták, hogy a zsebben hordják, hanem sokkal inkább egy kézitáskában. Bár a tok kifejezetten minőségi és elegáns hatást kell, negatívumként említhető meg, hogy rettentően gyűjti az ujjlenyomatokat, így nagyon könnyedén maszatos lesz a felülete.

A fülesek pipaszerű kialakítást kaptak, és meglehetősen stabilan ülnek a hallójáratban, legalábbis a magam részéről nem tapasztaltam gondot, mozgás közben sem pottyantak ki a fülemből. A termék IPX4 védelemmel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az izzadság és egy futó nyári zápor nem okoz neki gondot, vízbe meríteni viszont már nem ajánlott.

A FreeBuds Lipstick aktív zajszűréssel rendelkezik, ám az illeszték nélküli, nyitott kialakítása révén nem képes tökéletesen megfogni a külső hangokat. Ez a gyakorlatban nagyjából azt jelenti, hogy a csendesebb irodai közegből érkező zajokat még képes kizárni, de egy zajos utcán vagy vonaton már elvérzik. Ez persze aligha róható fel hibaként, mivel a nyitott kialakítású fülhallgatókat nem arra találták ki, hogy az erőteljesebb zajokkal is elbánjanak.

huawei freebuds lipstick

Ami a hangzást illeti, bár a FreeBuds Lipstick jól szól, de messze nem tökéletes. A Freebuds 4-hez hasonlóan (tesztünket ide kattintva találod) a közepes és magas hangok kifejezetten tiszták és élettel teliek, de a mély tartomány, a basszus meglehetősen szerény, a dobok nem feltétlen ütnek akkorát, mint kellene. A fülhallgatón egyébként nincsenek fizikai gombok, a vezérléshez érintőfelület használunk, ami háromféle érintést ismer fel: lapozás, dupla koppintás és nyomva tartás.

Az egy feltöltéssel elérhető üzemidő átlagosnak mondható: a hivatalos leírás szerint aktív zajszűrés nélkül 4 óra, bekapcsolt aktív zajszűrés mellett pedig 2,5 óra folyamatos üzemidőt kínál, és ezt hellyel-közzel a gyakorlatban is hozza a termék. A töltőtokkal viszont nem spóroltak, aktív zajszűrés nélkül akár 22 órára is kitolható a maximális üzemidő, azonban vezeték nélküli töltésre sajnos nincs lehetőségünk.

A Huawei FreeBuds Lipstick tudásában egy FreeBuds 4-nek felel meg, ám míg előbbit 90 ezer forintért, addig utóbbit jelenleg 45 ezer forintért kínálja a gyártó. Bár a dizájn kvázi tökéletes, igazi wow élmény nyújt, az erős középkategóriás teljesítmény nem indokolja az árat, a tudásához képest sajnos egyértelműen a túlárazás hibájába esett a gyártó.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 • Teljesítmény
  (3.5)
 • Praktikusság
  (4)
 • Külalak
  (5)
 • Ár/érték arány
  (2)
3.6

Összegzés

A Huawei FreeBuds Lipstick tipikus példája annak, amikor az elkért ár egyszerűen nincs összhangban a tudással.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?