Kész, itt tartunk, már a radiátor is intelligens lett

Az AVM az idei MWC-n mutatta be a FRITZ!DECT 302 névre keresztelt, felokosított radiátorvezérlőjét. 

Az AVM úgy döntött, hogy az idei MWC alkalmából mutatja be a radiátorok felokosítására kitalált FRITZ!DECT 302-es kontrollert. Ez képes automatikusan vagy távolról is szabályozni a szoba hőmérsékletét.


Aki látott már termosztatikus radiátorszelepet, annak pont azt kell elképzelnie. Itt viszont egy akkumulátorról működő, tovább okosított megoldásról van szó, amely e-papír-kijelzőn ír ki adatokat. Normál radiátorszelepekre telepíthető, és mobilról vezérelhető, vezeték nélkül.

Egyszerre több ilyen eszköz is szinkronizálható, továbbá a szelepek érzékelik, ha nyitva van az ablak, és a szellőztetés idejére leállítják a fűtést. Van boost funkció is a melegítés gyorsítása érdekében, további heti ütemezés is beállítható. Ha az akku merül vagy gond van a Wi-Fi-vel, az eszköz push értesítést küld a mobilra. Későbbi frissítésekkel pedig további funkciókat is ígérnek a 69 eurós termékhez, amelyhez viszont FRTIZ!Boxot is kell vásárolni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: AVM

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?