Titokzatos geoglifát fedeztek fel a Google Térképen

A rejtélyes Marree Mant, vagyis a Marree-i embert fedezték fel a Google Earth műholdképes felvételén. 

A Google Térkép felhasználói sok furcsa dolgot találtak már az évek folyamán, például ijesztő késes bohócot vagy sok éve körözött maffiavezért. A legfrissebb felfedezésért az Ausztrália déli részén található Marree városába kell elutazni, itt bukkant ugyanis egy felhasználó a híres-neves geoglifára, amelynek a mai napig titok övezi az eredetét.


A 3.5 kilométer magas, sivatagba vésett emberalak születését illetően már eddig is sok teória látott napvilágot, nemrégiben pedig egy újabb ezzel kapcsolatos videó került fel az internetre. A videóhoz többen is hozzászóltak, és köztük nem egy olyan akadt, aki szerint a geoglifát valójában óriások készítették. Olyan hozzászóló is volt ugyanakkor, aki szerint a rajz azért készült, hogy felkeltse a földönkívüliek figyelmét.

Google Earth Marree
Fotó: Google Maps

1998-as felfedezése óta számtalan elmélet született arról, ki vagy kik készítették a Marree-i rajzot, amely egy meztelen férfialakot ábrázol, aki bumerángot tart a kezében. A mai álláspont szerint elképzelhetetlen, hogy a rajz GPS nélkül készült volna, így minden bizonnyal egy jelenkori geoglifáról van szó.

Mivel impozáns méretének köszönhetően (3.5 km magas, körvonalának hossza 28 kilométer) az alakzat a világűrből is jól látható, a terület felett elrepülő műholdaknak már többször is sikerült lefényképezniük.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?