Ijesztő bohócot szúrtak ki a Google Térképen

A Google Térkép Utcakép nézetében olykor kifejezetten furcsa és ijesztő dolgokra bukkanni, ezúttal Stephen King hírhedt bohóca, Pennywise, pontosabban egy annak tűnő alak tűnt fel a virtuális térképen. 

Több millió felhasználó használja napi szinten a Google Térképet, hiszen a Google által fejlesztett szolgáltatással végre nem kell nyomtatott térkép a tájékozódáshoz, a számítógép és az okostelefon segítségével tulajdonképpen bárhova eljuthatunk. Sokan persze szórakozásból is böngészik a térképet, véletlenszerű helyszíneket és címeket beírva barangolják be virtuálisan a földet. Ezen „utazások” alkalmával fordul elő, hogy megmagyarázhatatlan, ijesztő és olykor egyenesen hátborzongató jelenetekre akadnak az alkalmazásban, amelyekre az esetek túlnyomó többségében persze megvan a józan, észszerű magyarázat.


Ezt a képet a kanadai Montréalban készítették, és úgy tűnik, mintha egy késes bohóc egy vérrel festett alagsorban leselkedne az utcára. Az alak úgy néz ki, mint a Stephen King Az című alkotásából ismert szörnyeteg, Pennywise, aki félelemmel táplálkozik és megeszi a gyermekek lelkét.

Ugyan nem tudni, ki lehet a bohócnak öltözött személy, minden valószínűséggel csak egy jól időzített tréfáról van szó, és persze az sem zárható ki, hogy valaki szándékosan, a Google autóinak „tiszteletére” öltötte magára a rémisztő jelmezt.

Stephen King tollából már több időtálló főgonosz is született, az író ugyanis híres arról, hogy az általa megalkotott elvetemült, aljas gazemberek később a popkultúra meghatározó alakjaivá válnak. Ilyen például a Ragyogásból ismert Jack Torrance, Christine, a gyilkos autó, vagy Randall Flagg, a Végítélet túlvilági antagonistája.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?