A Xiaomi feltalálta az okosfüggönyt

A Mijia Curtain Companion egy olyan adapter, amely intelligensen képes elhúzni és behúzni a függönyt. 

A Xiaomi okosotthonokba szánt találmánya a Mijia Curtain Companion, egy olyan adapter, amit normál függönyökhöz találtak ki. Könnyen felszerelhető bármilyen karnisra, és a normál függöny azonnal felokosodik.


A Youpin platformon elindított projekt lényege, hogy akár 12 kilogrammos függönyöket is elhúz és behúz az adapter, amelynek lítium-ionos akkumulátora 4-6 hónapot bír egy feltöltéssel.

A termék időre nyitja és zárja a függönyt, fokozatos felkelési módja is van, beállítás szerint. Egyébként fényszenzor és algoritmus gondoskodik a megfelelő megvilágítottságról a helyiségben. Amellett, hogy kézzel is használható marad a függöny, távolról is vezérelhető a termék, sőt, hangutasítás szerint is.

Az 50 eurós adapter egyelőre csak Kínában érhető el, de előbb-utóbb ide is eljut valószínűleg, praktikus extra lehet sokak számára.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?