Xiaomi-botrány: azzal vádolják a céget, hogy átveri a vásárlókat

Más cégek hasonló ügyei után a Xiaomi Mi 11-et kapták rajta azon, hogy bizonyos appokat lassítgat. 

Nemrég nagy vihart kavart a Samsung kapcsán, hogy a csúcskészülékeken szándékosan lassítanak egyes appokat. A lebukás után elnézést kértek, és rendbe hozták a dolgokat. Most viszont úgy néz ki, nem csak náluk fordul elő ilyesmi. A Geekbench tulajdonosa, a Primate Labs nemrég olyan eredményeket tett közzé, amelyek alapján a Xiaomi Mi 11 is lassítgathatja az appokat.


A Geekbench-et ugyanis Fortnite-nak álcázták, de ugyanazt az eredményt kapták, amikor más játékként álcázták a mérőeszközt. A gond az, hogy ilyenkor 30 és 16 százalékkal alacsonyabb volt a CPU egy- és több-magos teljesítménye, vagyis a Cortex-X1 nem bírja a tartós terhelést.

Régóta nem titok, hogy a méréseket végző appoknál extra teljesítményre kapcsolnak az androidos mobilok, az viszont kellemetlen, hogy a többi appot egyre többen szándékosan lassítják. Joggal adódik a kérdés, hogy minek ide félévente új csúcslapka, három gyártótól?

Azt egyébként nem tudni, hogy a Xiaomi Mi 11 a kezdetektől ezt csinálja vagy egy frissítéssel változtatták meg, és az sem tiszta, hogy a márka többi készüléke érintett-e.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Android Authority, Geekbench

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?