A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be újdonságait, köztük a legújabb Neo QLED televíziókat, hangprojektrokat és kiegészítő termékeket. 

A Samsung sok érdekes tévével készül az idei évre, több termékvonalon is lehet majd számtani új modellekre. Többek között a Neo QLED 8K televíziót is frissítette a vállalat. (A Neo QLED tévékről szóló átfogó cikkünket itt olvashatod.) Az új készülékben a 8K Neural Quantum Processzor dolgozik, amely 20 független neurális MI 1 hálóval rendelkezik, amelyek mindegyike elemzi a tartalom jellemzőit, valamint a képminőséget és ezek alapján, forrástól függetlenül optimálizálja az élményt.

A 8K Neural Quantum Processzor egy új, innovatív technológát is magába foglal. A mélység fokozó automatikusan felismeri a képernyőn látható tárgyakat és kiemeli ezeket a háttérből,
miközben nem dolgozza át azokat. A technológia hasonlóan működik, mint ahogyan az emberi szem a valóságban érzékeli a képeket, így a képernyőn látható tárgy kiemelkedik a háttérből.

samsung Neo QLED
Fotó: Samsung

A processzor a nagy teljesítményű Quantum Mini LED-ekkel együtt részletes és precízen vezérelhető világítást hoz létre, így a világos területek fényesebbek, a körülöttük lévő területek sötétek maradnak. Az Adaptív fény funkcióval például még látványosabb lesz a fekete éjszakai égbolton ragyogó telihold.

A QN900B, a Neo QLED 8K széria csúcsmodellje minden hangot egy 90 Wattos, 6.2.4 csatornás audiorendszerrel állít elő, amelynek része az új felső csatornás hangszóró és a Mozgáskövető hangzás (OTS Pro) technológia. Ezt a technológia a a hangfelismerésben is használható, így a hangeffektusok és beszédhangok is követik a képernyőn megjelenő mozgást. A Neo QLED 4K és 8K TV-k is képesek a Vezeték nélküli Dolby Atmos kodek leképezésére, amely kusza HDMI kábelek nélkül biztosítják a hangminőséget.

samsung Neo QLED
Fotó: Samsung

A Samsung a gyártási folyamat és a készülékek használatának környezeti terhelését is figyelembe veszi és több megoldással igyekszik hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz, úgy mint az ökocsomagolás és a napelemes távirányító.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!