A Google dolgozik rajta, hogy az Android automatikusan is képes legyen a követőcímkék érzékelésére, ha már olyan sokan kémkednek azokkal. 

A Google a jelentések szerint már dolgozik rajta, hogy az Android majd automatikusan is érzékelje a követőcímkéket. Amennyiben a mobilhoz közel hosszabb ideig érzékel egy ismeretlen követőt, akkor jelez majd a rendszer, ezzel meggátolva, hogy a rosszakarók kémkedésre használják az Apple AirTaget, a Tile követőt vagy a Galaxy SmartTaget – mostanában nagy divat ez sajnos.

Az Apple ugyan beépítette már ezt a funkciót az iOS-be, de az csak az AirTaget figyeli, és Androidon külön app kell hozzá. Ahogy külön app kell a Tile követők kereséséhez is. Az pedig elég valószínű, hogy az emberek többsége nem is tud majd ezekről, de ha mégis, akkor sem szívesen telepít több appot az esetleges, kéretlen kémkedők lefülelésére. Feltéve ráadásul, hogy olyan követőt használnak, amihez van már keresőapp.

Amennyiben az Android automatikus keresőt kap ehhez, az nagy dolog lehet. Valószínűleg az I/O konferencián kiderül erről pár dolog.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Dan Carr, Laptopmag