A világ leggazdagabb embere, Elon Musk egy interjúban fejtette ki véleményét arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök még nála is lényegesen vagyonosabb lehet. 

A Tesla és a SpaceX mögött álló Elon Musk már egy ideje vezeti a világ leggazdagabb emberének listáját, igaz Jeff Bezos, a jelenlegi második helyezet is ott lohol mögötte, a tavalyi év folyamán például többször is váltották egymást az ominózus poszton. Hivatalosan tehát Musk a világ leggazdagabb embere, ám erről a tech-guru nincs teljesen meggyőződve.

Az üzletember az Axel Springer vezérigazgatójának, Mathias Döpfnernek beszélt egy interjúban arról, hogy szerinte van aki még nála is tehetősebb. „Hogy érzi magát – nettó 260 milliárd dolláros vagyonával – a világ leggazdagabb embere?” – kérdezték Musktól, mire ő ezt felelte: „Szerintem Vlagyimir Putyin jóval gazdagabb nálam“.

Bár papíron úgy tűnik, az orosz elnök nem különösebben tehetős, az elmúlt években tényfeltáró újságírók és orosz ellenzéki politikusok, köztük a bebörtönzött Alekszej Navalnij arról számoltak be, hogy Putyin hatalmas eltitkolt vagyonnal rendelkezik, és többek között egy titkos palotát is birtokol a Fekete-tenger partján, amelynek értékét mintegy 100 milliárd rubelre, vagyis kb. 400 milliárd forintra becsülik.

Elon Musk egyébként egy (némileg nevetséges) párbajra is kihívta nemrégiben Putyint, amelynek tétjeként Ukrajna sorsát jelölte meg. Úgy tudni, az orosz elnök nem válaszolt a felhívásra, de a csecsenek vezetője megjegyezte, hogy Elon Musknak ideje volna lányból végre férfivá válnia.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!