Oroszország szerint a Google álhíreket terjeszt

Az orosz médiahatóság csütörtökön jelentette be, hogy büntetőintézkedéseket hoz a Google ellen, arra hivatkozva, hogy a keresőóriás hazugságokat terjeszt az általuk üzemeltetett oldalak felületein. 

Az orosz állami médiahatóság, a Roskomnadzor lépéseket tesz a Google ellen, az intézkedések a keresőplatformot, a Google Play alkalmazásboltot, a YouTube-ot, a YouTube Music-ot, a Google Chatet és a Gmailt érintik. A Reuters beszámolója szerint a médiahivatal arra hivatkozik, hogy a Google megsérti az orosz törvényeket azáltal, hogy olyan képeket terjeszt a háborúról a YouTube-on, amely nem felel meg a valóságnak.


Oroszország több szankciót is bevezet a Google ellen, a keresőmotornál például olyan szöveget fog megjeleníteni, amely szerint a cég megsérti az orosz törvényeket. Ez egészen addig lesz érvényben, amíg a vállalat eleget nem tesz a jogszabályoknak. Emellett a Wikipédia ellen is büntetőintézkedéseket tervez a Roskomnadzor, mivel elmondásuk szerint az online enciklopédia is tele van hamis információkkal.

Még március elején a Google az ukrajnai invázióra válaszul megtiltotta az oroszoknak, hogy hirdetéseket vásároljanak az általuk üzemeltetett oldalak felületén. Azóta sem a keresőmezőben, sem a YouTube-on nem helyezhetnek el hirdetéseket az oroszok.

A Putyin által csak „különleges katonai hadműveletnek” nevezett háború keretében február 24-én Oroszország katonák tízezreit küldte Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy az országot demilitarizálni és nácimentesíteni akarja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?